- Jeg lurer på hva kommunen driver med. Veien er sperret uten at vi har fått beskjed. Ved en tilfeldighet fikk vi vite at de holdt på å sperre veien mandag kveld. Da rakk vi å kjøre ut bilene. Dette medfører store problemer for folk i området da det er risikabelt å kjøre ned den svært bratte bakken Kristofer Uppdals veg ned mot Per Sivles veg uten at du har piggdekk eller firhjulstrekk på bilen.

Sølvi Vigdal.

Vi fikk kjørt ut bilen til min mann mandag, slik at han kom seg på jobb i tirsdag. Mandag kveld sto det en bil på tvers nede i veien. Med tanke på ambulanse eller brannbil vet vi det kan være problematisk å komme opp den veien der omkjøringen går. Normalt benyttes veien vestfra inn til området vårt, men den er altså nå sperret uten varsel, sier Sølvi Vigdal som bor i området.

Spesiell omkjøring

Adresseavisen har også vært i kontakt med en annen nabo som bekrefter at det er problematisk å benytte omkjøringen om du ikke har firehjulstrekk på bilen.

- Jeg synes det er helt forferdelig. De må se at når de stenger den flate veien vi til vanlig benytter for å komme oss inn og ut av boligfeltet blir det problemer. Jeg kjører en stor amerikaner med piggfrie dekk, som vi er oppfordret til å bruke, så jeg kommer meg ikke opp, sier Astrid Aagesen.

Astrid Aagesen

Les også: Saltet ødelegger syklene, men er kommet for å bli

Det er om lag 20 boenheter i området som rammes av gravearbeidene og som må kjøre opp og ned den vanskelige bakken ned til Per Sivles veg.

- Vi har vært oppe og kikket på området. Det er ingen tvil om at omkjøringen der er spesiell. Løsningen nå er at vi får ut entreprenøren som har ansvaret for strøing, slik at veiforholdene i bakken blir bedre. Det er ikke unormalt at det blir veistenging i forbindelse med graving for vanntilførsel og kloakk. Kummene ligger som regel i veien, sier Odd-Johan Vangstad som er driftsleder i Trondheim kommune.

- Kunne ha varslet

Entreprenør på jobben er Anleggstjenester As. De mener de har gjort det de skal før arbeidene ble igangsatt 12. februar.

- Vi sender melding til bydrift i Trondheim kommune om stengt vei på grunn av vi setter i gang gravearbeid. De skal så varsle beboere i området om det, sier daglig leder i Anleggstjenester AS, Knut Veien.

Les også: Veien tåler ikke belastningen etter at det ble omkjøring her

Arbeidene med vannledningen vil pågå til 23. februar.

- Må ta en runde internt

- Det er ikke noe pålegg om å melde fra om stengt vei, så lenge det finnes omkjøringsmuligheter, men det skal skiltes og det er gjort her. Likevel ser vi at entreprenøren kunne ha varslet de nærmeste husene i dette tilfellet. Der må også vi ta en runde internt. Kanskje skulle vår saksbehandler ha sett problemene som oppsto her og gitt entreprenøren pålegg om å melde fra i nabolaget, sier Odd-Johan Vangstad.

Les også: Dette blir de nye E6-flaskehalsene

- Vi burde fått varsel slik at vi hadde fått muligheten til å planlegge. Man blir litt handlingslammet med de veiene som er her oppe. Det er full vinter og glatt, så da må man ha flere muligheter for å komme seg frem. Jeg vet at min nærmeste nabo har måttet parkere et stykke unna fordi han ikke har biler som kommer seg opp den veien som er tenkt til omkjøring, sier Sigurd Skavdahl som også bor i området.

- De må se at når de stenger den flate veien vi til vanlig benytter for å komme oss inn og ut av boligfeltet blir det problemer, sier søstrene Sølvi Vigdal og søsteren Astrid Aagesen.

- En av byens bratteste

Sigurds nabo har elbiler og får da en utfordring med lading.

- Det fleste vet at det er mye snø på Ugla. Det medfører glatte veier og med bratte bakker i tillegg, blir det vanskelig å komme seg frem. Den omkjøringsveien her må være bortimot byens bratteste bakke, sier Skavdahl.

Les også: Noen har plassert et toalett i rundkjøringa på Munkvoll