Det hadde blitt kastet ut av skuffer og skap på flere kontorer under innbruddet hos turistforeningen. Foto: Torunn Haugrønning

- Innbruddet må ha skjedd mellom lørdag kveld og mandag morgen. Det var noen her tidligere på lørdag. Da hadde det ikke skjedd noe, så det må ha hendt i mellomtiden før det kom noen her i dag, sier butikksjef Knut Balstad i Trondhjems turistforening.

Stoppet rett før sensorer

I turistforeningen driver de fortsatt og undersøker hva som har blitt tatt, men Knut Balstad sier de har kommet seg vekk med et mindre pengebeløp, en laptop og noen gps-er. Nå skal de skrive en liste over det som er tatt og gi til politiet og forsikringsselskap.

- De tok også noe skredutstyr. Det ble tatt noen skredstenger og gps-er. Om noen ser produktene på salgssider, kan man være oppmerksomme på dette, sier Balstad.

- Det er mye arbeid som har gått tapt som følge av tyveriet, sier Balstad.

Han synes det er helt utrolig at den som har vært i lokalet ikke har utløst alarmen.

- Det er bevegelsessensorer her og vi ser at de har vært en halvmeter unna å utløse alarmen. De har gått fra den ene enden i lokalet til den andre og stoppet rett før sensorene, sier Balstad.

Har laget mye rot

- Det verste er alt rotet de har laget. De har systematisk gått fra rom til rom og kastet ut av skuffer og skap. Nå må vi begynne vinterferien med å rydde, sier Balstad.

- Vi har vært på stedet og gjort en åstedsundersøkelse. Vi har tatt prøver og sikret spor fra stedet, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen.

Nå ønsker politiet tips fra publikum som har vært i nærheten og kan ha sett noe.