- Rørleggeren så noe i kjelleren som han var usikker på hva var. Han trodde det var en dukke, og ville ikke være der, sier vaktmesteren i borettslaget i Trondheim sentrum, Ragnar Helmersen til Adresseavisen.

Mann i 30-årene

Det var klokken 14.46 tirsdag ettermiddag politiet ble varslet om en livløs person. Tirsdag kveld opplyser politioverbetjent John Olav Volden at vedkommende er obdusert og identifisert.

- Vedkommende er en mann i 30-årene. Han er ikke hjemmehørende i Trøndelag. Vi jobber nå med å varsle de pårørende, sier Volden.

- Skjønte det var et menneske

Vaktmester Helmersen opplyser at rørleggeren var nede i kjelleren i blokka, fordi en av beboerne mente det var noe rart med rørene - kanskje en lekkasje.

Etter at håndverkeren hadde gjort observasjonen, dro vaktmesteren selv ned i kjelleren.

- Jeg kjente på liket og skjønte det var et menneske, sier Helmersen, som deretter varslet politiet om funnet.

Han opplyser at han har sett mannen i området tidligere.

Skal obduseres

Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig og har igangsatt teknisk og taktisk etterforskning.

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt like etter klokken 20.00 tirsdag, opplyses det at den avdøde er en mann. Etter det Adresseavisen erfarer skal mannen ha blitt funnet i det som har vært brukt som et søppelrom i blokka.

«Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Ingen er mistenkt i saken. Politiet gjennomfører teknisk og taktiske etterforskingsskritt. Avdøde vil bli obdusert i løpet av kvelden», skriver politiet i pressemeldingen.

Den avdøde ble båret opp fra kjelleren like etter klokken 17.30 og hentet av et begravelsesbyrå. Vedkommende ble deretter sendt til obduksjon ved St. Olavs hospital.

Den døde personen ble båret opp fra kjelleren i Trondheim sentrum like etter klokken 17.30 og hentet av et begravelsesbyrå. Politiets kriminalteknikere har tirsdag ettermiddag jobbet på stedet. Foto: RICHARD SAGEN