Onsdag kom det fram hva rådmannen i Trondheim tenker om bygging i Høyskoleparken. Dette mener politikerne i Trondheim:

Rita Ottervik (Ap): Det virker som rådmannen har tatt godt vare på føringene fra bygningsrådet og at det er en god balanse. Jeg liker at det legges opp til bygging i nord som trekker mot Midtbyen. Dette er et betydelig areal og letter presset på grøntarealene. Grunnforholdene er naturligvis en utfordring i dette området. Jeg synes også at det legges opp til gode kommunikasjonsakser mellom Gløshaugen, Elgeseter og Midtbyen. Dette er et godt grunnlag for en spennende debatt. Over helga setter vi i gang drøftingene.

Elin Marie Andreassen (Frp):  - Rådmannens innstilling er nøktern. Det er mulig å bygge på grønt og samtidig ivareta parken. Jeg synes vi skal h¨olde alle muligheter åpne. Det er uheldig at flere har gått ut og låst sine standpunkt.

Erling Moe (V): - Det er bra rådmannen ikke ønsker bygging i de vernede delene og Elgeseter park. Byggingen i Hesthagen kan vi nok forhandle om, men Klæbuveien er derimot krevende. Bygging i trekanten og i Grensen er jeg usikker på. Jeg vil ikke binde meg på noe ennå, for vi skal drøfte dette i gruppa vår og med de andre partiene mandag. Vi må bli enige om et fellesforslag, så det ikke bli politisk strid om dette.

Ingrid Skjøtskift (H):

- Høyre har vært klar hele veien på at parken skal vernes, og vi har ikke endret mening. Nå må vi bruke tiden frem til bygningsrådet for å diskutere, men jeg er helt sikker på at vi finner løsninger som er gode for NTNU. Det er viktig for oss.

Geirmund Lykke (KrF): - At rådmannen åpner for bygging i Klæbuveien bak Elgeseter gate 21 er krevende. Men jeg er åpen for mer bygging i parken mellom Gløshaugen og Hesthagen. Bygging i nord er jeg også åpen for, men det må ikke bli for ruvende i Grensen. Ei bru fra Gløshaugen over Klæbuveien og inn i et høyt campusbygg i Elgeseter gate 21 tror jeg ville vært bra.

Marte Løvik (Sp): Ingen bygging i park. Punktum. Å bygge langs Christian Frederiks gate er ok, men Grensen passer best til studentboliger. Området sør for Realfagbygget er nær et kollektivknutepunkt og velegnet. Jeg synes også man kan vurdere mer bygging langs Elgeseter gate og på Entra-tomta.

Ottar Michelsen (SV): Det er godt å lande at det ikke skal bygges i Elgeseter park og i nordlige del av Høyskoleparken. Personlig synes det er greit med bygging på grønt mellom Hesthagen og Gløshaugen. Jeg liker også koblingen mellom Fengselstomta og Grensen. Bygging i Klæbuveien ved Elgeseter gate 21 synes jeg man kan skrinlegge.

Ola Lund Renolen (MDG): - Trekanten og Grensen er vi i utgangspunktet enige i. I utgangspunktet ønsker vi verken Klæbuveien eller Hesthagen. Nå må vi få til et forlik, men byggingen langs Klæbuveien er det mest problematiske.