- At det gikk bra denne gangen, det er vi selvsagt sjeleglade for, sier distriktssjef Ronny Heksem i Svevia.

- For alle som jobber med veivedlikehold, så er dette skrekken, fortsetter han.

- Klarte nesten ikke å puste

Heksem har vært i kontakt med mannen som ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital etter ulykken. Ifølge sykehuset er han moderat skadd og tilstanden er stabil. Heksem forteller at planen er å få besøkt den erfarne arbeideren på sykehuset i løpet av fredag ettermiddag.

- Jeg fikk snakket litt med ham, og han var veldig takknemlig for at noen kom og løftet vekk bilen. Han klarte nesten ikke å puste under den.

Torsdag kveld ble veiarbeideren sendt ut for å rydde vekk stein som hadde havnet i veibanen. Han parkerte arbeidsbilen, en Peugeot Partner, foran stedet hvor steinskredet hadde gått. Han satte på et lyspanel på biltaket for å signalisere at det foregikk arbeid på stedet.

- Han jobbet bak bilen da han hørte at det kom en bil. Han hørte deretter en kraftig nedbremsing. Han forsøkte å løpe unna, men kom seg ikke vekk. Bilen ble skjøvet over ham, og han ble liggende fastklemt, forteller Heksem.

Løftet vekk bilen

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 3 ved Innsetlia klokka 20.48.

- Heldigvis kom det raskt folk til stedet som fikk løftet bilen nok til at min ansatt klarte å puste. Deretter ble det hentet en jekk for å heve bilen, forklarer Heksem.

Politipatruljen fra Støren som etter hvert kom til stedet ønsket også å berømme trafikantene som var først på ulykkesstedet.

- De fikk stanset trafikken og tok seg av dem som trengte hjelp. De håndterte hendelsen godt og bevarte roen på stedet da veien ble stengt i begge retninger, sa operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen i 30-årene var bevisst under hele redningsaksjonen. Det er en erfaren mann som har jobbet med drift og vedlikehold på veier i mange år.

Veiarbeideren rakk å sende inn to bilder fra steinskredet før han endte opp under sin egen arbeidsbil. Foto: stevia

Førerkort beslaglagt

Heksem forteller at det innimellom er episoder hvor trafikanter er borti arbeidskjøretøy på grunn av uaktsomhet. Men det er veldig sjelden at det blir såpass dramatisk som torsdag kveld.

- Det er ikke alltid vi klarer å skåne oss for slike hendelser. Nå er jeg lettet over at det gikk såpass bra. Vi jobber hele tiden med å tenke over hva vi kan gjøre for å unngå sånt, sier han.

Svevia har allerede sendt en rapport til Statens vegvesen. Arbeidstilsynet er også varslet.

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Ebbe Kimo, sa torsdag kveld at det blir opprettet sak mot bilføreren, en eldre kvinne. Politiet mener at ulykken skyldes uaktsomhet, og førerkortet er også beslaglagt.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.