Mandag fikk adressa.no tilsendt en video som viser hvordan arbeidere ved det nye leilighetsbygget i Ilsvika ryddet unna gipsplater fra 6. etasje. Platene ble kastet ned mot en container som sto på bakken.

SE VIDEO I VINDUET OVER

- Kunne ha truffet folk i hodet

Naboen som sendte oss videoen mener måten dette ble gjort på var høyst uforsvarlig.

- Flere plater traff gjerdet og havnet i veibanen. Før jeg begynte å filme var det ingen som sto og passet på nede ved veien. Videoen viser da også en mann som må rydde opp plater som har havnet utenfor containeren og i veien. Disse kunne ha truffet forbigående rett i hodet, sier mannen som ønsker å være anonym.

Naboen forteller videre at dette arbeidet har foregått i flere dager og ikke var en engangshendelse.

Veien forbi byggeområdet trafikkeres både av fotgjengere og bilister. Foto: adressa.no-tipser

- Normal måte å gjøre det på

Det er Koteng bolig som bygger leilighetskomplekset i Ilsvika. Styreleder Ivar Koteng mener måten jobben ble utført på var trygg nok.

- Det var absolutt ingen fare for sikkerheten. Det er et gjerde der og det sto en mann nede på veien hele tiden og passet på, selv om noen hevder noe annet.

Styreleder i Koteng bolig, Ivar Koteng, mener sikkerheten er godt ivaretatt på byggeprosjektet i Mellomila.

- Er dette en normal måte å gjøre denne jobben på?

- Det varierer, men når det er snakk om mindre mengder så er dette en normal måte. Hadde det vært store mengder bygningsavfall hadde vi heist opp containeren, sier Koteng.

Arbeidstilsynet rykket ut

Arbeidstilsynet valgte å dra ut på til byggeplassen på inspeksjon etter å ha sett videoen.

- Det vi så på videoen så ikke bra ut, så vi vurderte det slik at vi måtte ut å se på forholdene selv. Den aktuelle arbeidssituasjonen var nå avsluttet, men vi fikk snakket med både entreprenør og byggherre. Vi ga dem pålegg om å utarbeide prosedyrer slik at bygningsavfall sendes ned på en trygg måte om de skal utføre lignende operasjoner i fremtiden, sier Tommy Sletta, seniorinspektør i Arbeidstilsynet i Midt-Norge.

Seniorinspektør i Arbeidstilsynet i Midt-Norge Tommy Sletta rykket ut på inspeksjon etter å ha sett videoen fra Ilsvika. Foto: Arbeidstilsynet

Sletta poengterer at det ikke finnes noen håndbok for hvordan man skal løse slike arbeidsoppgaver, men at det er opp til arbeidsledelsen på stedet å vurdere sikkerhetsrisikoen.

- Når man kommer så høyt bør man finne alternative måter å gjøre det på. En slik gipsplate kan jo bli tatt av vinden og da hjelper det ikke om man har noen nede på bakken som passer på, sier Sletta.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.