21. februar kom det opp skilt om snørydding i Devlesvingen på Lade i Trondheim. Dagen etterpå kom Trondheim bydrift på besøk i nabolaget og da ble det liggende igjen snø på fortauet. Det fikk Gustaf B. Skar til å reagere.

- Skal virkelig fortauet se slik ut, spør han.

Det finnes flere smale fortau rundt omkring i Trondheim som ikke er dimensjonert for kjøretøyene til Trondheim bydrift. Dermed blir snøen liggende.

LES MER: - Vi får veldig mye pepper for fortau vi ikke har ansvar for

- Rart svar

Han så for seg at snøhaugen som ble liggende på fortauet skulle bli fraktet vekk, men ingen kom og ryddet opp. Da sendte han inn en forespørsel til Trondheim bydrift ved hjelp av feilmeldingssystemet på nettsiden. Han la ved et bilde som viste snøhaugen på fortauet. Svaret han fikk gjorde ham ikke klokere. «Fortauene skal kun brukes til snøopplag».

- Jeg synes svaret var litt rart. Jeg tenkte at det måtte være en feil eller så betyr dette at vi skal gå ut i veibanen da, sier han oppgitt.

Dette bildet sendte Gustaf B. Skar inn til Trondheim bydrift. Svaret han fikk tilbake overrasket ham.
Foto: skjermdump fra trondheim bydrift

Skar opplyser at det er en god del eldre beboere i området samt barnefamilier. Han er bekymret for at disse blir tvunget ut i veibanen.

- Jeg så for meg at snøen ville bli fraktet vekk. Men jeg har ikke sett at bydrift har vært tilbake, heller ikke etter snøfallet på søndag. Jeg forventet også en bedre forklaring, sier Skar.

LES OGSÅ: Kommunens vedlikehold av veinettet om vinteren er latterlig. Latterlig dårlig.

Unødvendig arbeid

En del beboere i området er flinke til å måke snø ved sine oppkjørsler, men Skar mener at dette arbeidet mister sin betydning når snøen blir dumpet på fortauet.

Skar har bodd på Lade i cirka ett år, men er usikker på om det er vanlig å legge snø på dette smale fortauet i nabolaget.

- Bilistene bruker heldigvis å kjøre forsiktig her, men jeg synes det er merkelig at vi ikke skal bruke fortauene til å gå på, sier han.

Gustaf B. Skar reagerte etter at det ble liggende igjen snø på fortauet. Han trodde det var meningen at det skulle bli ryddet vekk.

LES OGSÅ: Fortauene må kunne brukes også på vinteren

Vanlig praksis ifølge bydrift

Ingeniør Kjetil Haarberg i Trondheim bydrift har hovedansvaret for vinterdriften.

- På generelt grunnlag så er det slik at vi må bruke smale fortau til snøopplag. Det er vanlig i flere boligområder i Trondheim, forklarer han.

LES MER: Anne-Lise er ikke i tvil om hvor hun trives best

På vinteren har ikke bydrift noe annet valg, ifølge Haarberg.

- Hvor skal vi gjøre av snøen? Disse smale fortauene er ikke dimensjonert for å brukes til kjøring, og de vil gå i stykker i løpet av kort tid dersom vi hadde brøytet disse, sier han.

Han understreker at man har brukt smale fortau rundt omkring i Trondheim til snøopplag i flere år.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter