Historisk bunn-nivå for Trondheim Ap:

Sjokkmåling for Otterviks Ap – Høyre størst i Trondheim

En fersk måling viser at Høyre nå er større enn Ap i Rita Otterviks Trondheim. Ap har ikke ligget like lavt siden Marvin-epoken i 1995.

Ordfører Rita Ottervik og hennes Ap opplever dramatisk fall på meningsmålingen. Nå er det Ingrid Skjøtskift og Høyre som er størst i Trondheim.  Foto: Morten Antonsen

Målingen Respons Analyse har utført for Adresseavisen og NRK er egnet til å skape rystelser i kjernen av en av landets sterkeste Ap-bastioner. 27,2 prosent av velgerne ville stemt på Ap dersom det det var kommunevalg i morgen. Ved forrige kommunevalg, i 2015, fikk Ap 41,5 prosent av stemmene. Høyre er nå byens største parti med knapp margin; med 28 prosent av velgerne i ryggen. Til sammenligning fikk partiet 20 prosent av stemmene ved forrige kommunevalg.