Adresseavisen har i flere artikler fortalt om trondheimsfamilien Ingrid, Jon Petter og Karen Marie (3) som solgte huset og reiste ut på jordomseiling.

Trioen la ut fra Grilstad Marina i juli, og før jul kom de frem til Gran Canaria, Der ble seilbåten deres Vilja liggende mens de tok juleferie fra båtlivet.

Krysset Atlanterhavet

Etter jul gikk turen imidlertid tilbake til den spanske ferieøya, og 22. januar kastet de igjen loss.

Denne gang med kurs over selveste Atlanterhavet, via Kapp Verde.

18. februar kunne de gå i land i Kings bay på østkysten av øya Tobago i Karibien.

- Atlanterhavskryssingen var en uforglemmelig opplevelse på en positiv måte. Det gikk enda bedre enn hva jeg hadde våget å håpe på, vi var heldige med både været og båten og Karen Marie var glad og happy under veis. Vi kjente dette var noe vi ga både oss selv og henne i gave, sier Ingrid Slungård Myklebust.

Med på turen hadde de med seg tre venner, Benedict, Guro og Ingrid, som var med på å sikre døgnbemanning i cockpiten.

Selve kryssingen fra Kapp Verde til Tobago, en tur på 2300 nautiske mil, tok 15 døgn og 9 timer.

- Hva husker du best?

- Det er så mye. Jeg vil sammenligne dette med å dra på hytta på fjellet, også snø inne i to uker, uten mulighet til å hverken gå på internett, ringe noen eller gå å handle.  Så er man seks personer inne i hytta og man må finne på noe.

Jon Petter tilføyer:

- Det har vært magisk. Vilja tok oss med på tur. Man er bare med. Det har virkelig ikke vært noe savn etter å komme frem til land.

Forberedte seg godt

De gjorde mange forberedelser før de forlot Gran Canaria. Blant annet ble det kjøpt inn mat for seks uker. Medisinkiste i tilfelle sykdom, og et arsenal av reseverdeler til båten var også på plass, forklarer Ingrid.

- Vi forsøkte også å forklare Karen Marie at dette kom til å bli en lang tur og at vi skulle være lenge på havet denne gangen. Hun har jo ikke det samme tidsperspektivet som oss voksne. Etterhvert sa hun "51", som er det største tallet hun vet om, og tenkte at turen skulle ta 51 dager. Og for hennes del tror jeg godt vi kunne ha fortsatt i 51 dager. Ikke en eneste gang på turen stilte hun spørsmål om tid. Hun er så tilstede i nuet, sier Ingrid.

SEILER: Karen Marie og Ingrid nyter seiling i frisk bris. Foto: Jon Petter L. S. Myklebust

Ønsker seg duploplate

Selv oppsummerer treåringen turen slik på telefon til Adresseavisen:

- Jeg har gått på dekket. På båten kan vi leke, og vi har duplo, forteller hun før hun legger fra seg telefonen.

- Karen Marie er kanskje den mest sjøsterke av oss, og blir aldri sjøsyk. Hun har balanse som en trapeskunstner og er vant til at grunnen gynger. Lekene farer over gulvet i bølgene, men hun sitter der i stoisk ro, sier Ingrid.

- Men hun ønsker seg en duploplate som duplotårn og duplodyrene kan stå mer stabilt på, tilføyer hun.

Foto: Ingrid S. Myklebust

Flyvefisk og morsdagsfeiring

Det var ingen fisker som bet på da seilerne forsøkte å fiske med tradisjonell fiskestang. Fersk fisk ble det imidlertid likevel.

- Vi så flyvefisk hele tiden. Det kunne gjerne ligge flere titalls flyvefisk på dekk på morran. Skipperen gikk på dekk og hentet og laget flyvefiskekaker til middag. Det kan virkelig anbefales, sier Ingrid.

Flyvefisk: Karen Marie viser fram noen av de mindre eksemplarene av flyvefisk som hadde forvillet seg om bord. Foto: Ingrid S. Myklebust

Hun husker også morsdagen spesielt godt.

- Da fikk jeg en gave fra Karen Marie, og det var at jeg skulle få leke med henne hele dagen. Da dro vi blant annet på ekspedisjon oppe på fordekket, der vi reiste til både Tanzania, Antarktis og Svalbard. Det var kjempespennende og vi holdt på i timesvis.

- Det som var litt morsomt var at styrmannen faktisk satte kursen mot stedene vi latet som vi besøkte. Etter leken glemte han imidlertid å korrigere kursen igjen, så plutselig hadde vi seilt tre timer sørover i stedet for vestover, ler Ingrid.

Skal seile rundt i karibien

Vel fremme over Atlanterhavet fortsetter båtturen for trondheimstrioen.

- Nå skal vi seile rundt i Karibien i noen uker. Vi vet ikke hvor enda. Men vi skal få besøk av venner og familie på deler av turen, og så skal vi seile litt alene.

Trioen har en egen blogg der de legger ut oppdateringer fra turen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.