- Hvor fornøyd er dere med utfallet i bygningsrådet?

- Vi er fornøyd med det gode samarbeidet og at det er fremdrift i prosjektet. Vi synes det er bra at kommunen er åpen for å se på en utbygging i aksen Hesthagen–Gløshaugen.

- Men er dere fornøyd med resultatet?

- Vi kan forholde oss til det, og har flere muligheter. Det er klart at dette innebærer en dreining sørover, sier Bovim.

Etter at politikerne har stengt muligheten for bygging i Klæbuveien, legger ikke rektor skjul på at byggingen vestover mot Elgeseter gate i området Klæbuveien-Elgeseter gate ikke lenger er en opplagt vei for NTNU å gå.

- Når vi ikke kan bygge i Klæbuveien er «Drosjenes» mindre attraktiv fordi vi er avhengig av større samlet utbygging. Det svekker også interessen for Shell-tomta når vi ikke får til en klar akse. Dette er også et kostnadsspørsmål. Akkurat disse tomtene er i privat eie. Jeg vil ikke utelukke bygging vestover, men vi må vurdere det opp mot en samlet løsning sør for Gløshaugen der vi eier arealene selv.

- Betyr vedtaket i bygningsrådet at campus blir mindre byintegrert?

- Det avhenger av hvor mye vi kan bygge i nordaksen fra Grensen til Studentersamfundet, og om det kan bygges på Fengselstomta. Det er by i sørområdene også.

- Regjeringen vil investere ni milliarder. Kan du fortelle myndighetene at NTNU får mest mulig ut av byggepengene?

- Vi får en god og samlet campus. Byen og regjeringen ønsket seg mer mot vest, men det er byen som er reguleringsmyndighet. Jeg synes ikke byen har opptrådt trumpete, sier Gunnar Bovim.

Vest rett vest

Merete Kvidal, prosjektsjef for campus sier hun er fornøyd med klare signaler fra politikerne.

- Oppfyller dette NTNUs mål for campus?

- Vi har mål om å samle et effektivt og fleksibelt campus. Det tror jeg vi får til, også med dette vedtaket.

- Har politikerne tatt NTNUs behov på alvor?

- Flere i møtet poengterte at NTNUs behov måtte ligge til grunn for utbyggingen, så det virker jo sånn.

- Blir det bygging sør for Gløshaugen?

- Det kan se slik ut. Vi har ingen midtakse lenger. Den ideen falt. Sånn er det. Midtaksen var en idé vi utredet for å komme i inngrep med byen. Men vi skal skape en effektiv og fleksibel campus til tross for at aksen forsvant. Sånn er det.

- Rådmannen mener det kan bygges 60 000 m² i nordaksen, hvor trygg er du på en så stor utbygging i området fra Studentersamfundet til Grensen?

- Vi har behov for betydelige arealer samlet for våre faglige knutepunkt, for eksempel Kam, senteret for kunst, arkitektur og musikk. Fengselstomta er det usikkerhet rundt, og det er uklart hvor mye vi kan bygge i Grensen på grunn av siktaksene så nær Hovedbygningen. Nå har vi tre områder å utrede videre, Grensen, sørområdene og fortetting på Gløshaugen, sier Merete Kvidal.

Campussjef Merete Kvidal mener utbyggingen vestover ikke lenger er aktuell. På bildet sammen med arkitekdekan Frederik Shetelig. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen
Politikerne vil ikke ha bygg i Klæbuveien, men har en åpning for å knytte Hesthagen til Gløshaugen. Foto: Christine Schefte