- Jeg har hørt veldig mye godt om det å jobbe på Ikea, sier Adam Brørs.

20-åringen er til vanlig økonomistudent ved Handelshøyskolen BI, i tillegg til at han jobber deltid som selger i Adams Matkasse.

Mandag ettermiddag var han på Ikea Leangen for å søke om sommerjobb - gjennom et to minutter langt «speedintervju».

- Jeg liker verdiene deres: utvikling og samhold. Og så har jeg lest at de betaler godt, sier Brørs rolig, før han går bort til et av de 12 intervjubordene.

- Beste pitchen sålangt

Det var ekstra folksomt rundt trappa ved inngangspartiet på Ikea Leangen mandag ettermiddag. Om lag 500 unge hadde møtt opp for å knive om de til sammen 70 sommerjobbene.

Alle fikk to minutter på seg til å fortelle hvem de er og hvorfor de bør få sommerjobb.

Adam Brørs håper på en jobb i salgsavdelingen. Han hadde en god følelse etter intervjuet.

- Det gikk så bra som det kunne gå. Han som intervjuet meg, sa det var den beste pitchen han hadde fått så langt i dag. Jeg føler jeg har gode muligheter, sier han.

Hadde hjertet i halsen

Mariell Johansen Cubedo (24) oppdaget jobbannonsen først mandag, samme dag som intervjuene var.

Kjøkkensjef Håvar Martinsen tok imot og forberedte Mariell Johansen Cubedo før intervjuet.

- Jeg har en vennine som har jobbet her, hun skryter av arbeidsforholdene. Det er spennende å jobbe med kunder og Ikeas varesortiment, derfor ville jeg søke, sier hun.

Noen minutter senere er intervjuet over.

Mariell Johansen Cubedo hadde hjertet i halsen, forteller hun, men fikk samtidig sagt det hun skulle si.

- Jeg hadde hjertet i halsen, men fikk sagt det jeg skulle si. I en slik situasjon prøver man å selge seg selv best mulig. Jeg fikk svar på det jeg lurte på, sier hun.

- Førsteinntrykket viktig

Randi Schjetne, varehussjef ved Ikea Leangen, forteller at det er det tredje året de inviterer til speedintervjuer.

- Ideen er fra Sverige der de har gjort dette i mange år. Tidligere har vi sittet og lest hundrevis av papirsøknader. Vi tenkte vi kunne snu litt på det, sier Schjetne.

Randi Schjetne, varehussjef ved Ikea Leangen.

HR-generalist Hanne Beth Molden sier de først og fremst er opptatt av å få et førsteinntrykk av søkerne, før de senere inviterer til et mer omfattende intervju av de mest interessante kandidatene.

- Førsteinntrykket har veldig mye å si, det er også det kundene møter i butikken. Speedintervjuet danner grunnlaget for den videre prosessen. Resten av uka jobber vi avdelingsvis, forteller hun.

Ble påkjørt før intervjuet

I fjor var det 450 som møtte opp, året før 650. Schjetne anslår at om lag 500 var innom mandag. Noen hadde reist langt.

- En ung dame fløy tur/retur Oslo for to minutter med intervju. Hun skulle begynne og studere i Trondheim til høsten og ønsket seg veldig en sommerjobb. En ung mann kom med buss fra Molde. Det er litt morsomt da, sier Schjetne.

En av de som gjennomførte intervjuene var John Wormdal, salgsleder for kjøkken. Han forteller at en av søkerne hadde blitt påkjørt med bil i Trondheim sentrum bare timer før hun skulle til intervju.

- Hun dro til legevakta og var redd hun ville gå glipp av intervjuet. Heldigvis gikk det bra med henne, hun fikk bare noen skrammer, og hun kom seg på intervju, sier Wormdal.

PS. Adresseavisen har snakket med damen som ble påkjørt og hun bekrefter historien. Hun ønsker ikke å stå fram med navn.