Det var et stort oppbud ved inngangspartiet på Heimdal videregående skole da finansministeren torsdag kom på besøk.

Bare minutter tidligere var hun i nabobygget på besøk til Vintervoll og Skanska, som bygger den nye videregående skolen på Heimdal et steinkast unna dagens bygg.

På Heimdal var de i full gang med innovasjonscamp, hvor temaet er områdeløft og fremtidens skole.

- Vi får en ny og fin skole som ligger i et område som har blitt antatt for å ha litt problemer med ryktet og omdømmet sitt. Ved å ha en innovasjonscamp med fokus på områdeløft på Saupstad og Kolstad som tema, kan vi jobbe med hvordan vi kan gjøre området mer attraktivt for folk å komme til, sier prosjektleder for campen på Heimdal videregående, Åse Helen Tveitane.

Fra før av samarbeider både kommunen, staten og fylket i det de kaller «Områdeløft Saupstad-Kolstad».

Prosjektleder for innovasjonscampen på Heimdal videregående, Åse Helen Tveitane. Foto: Christine Schefte

Lager «smartpult»

- Vår idé er en slags smartpult, med innebygd skjerm i stedet for selve pultoverflaten, sier andreklassing Adrian Mæhle til finansministeren og viser frem skisser av pulten de mener kan inngå i fremtidens klasserom.

Planen deres er at man via skjermen kan dele informasjon med tavlen og mellom egne telefoner og datamaskiner slik at de får med seg skolearbeidet hjem.

Skisse av smartpulten. Foto: Christine Schefte

- Vi tenker også ha en identifikasjon på pulten, så vi kan logge inn ved bruk av fingeravtrykk, sier han.

Han synes det var spennende med besøk av finansministeren.

- Det var litt artig at hun viste så mye engasjement for prosjektet. Og så er det kult å få vist frem vår idé til noen som har litt mer innflytelse, sier Mæhle.

Stifter bekjentskap

Rådgiver i ungt entreprenørskap, Kåre Presthus, sier at noe av målet deres er at elevene skal få litt trening i det å ta tak i utfordringer og finne nye løsninger.

- Et viktig poeng med innovasjonscampen er at vi prøver å sette sammen folk fra forskjellige fagområder, og viser til at gruppen Mæhlen tilhører har elever fra både idrettsfag, studiespesialiserende og elektrofag.

- De har helt forskjellige preferanser, og i virkelighetens verden er det slik at du settes sammen med folk med forskjellig kompetanse. Setter man veldig like folk sammen, er det en tendens til at man får løsninger som er veldig tradisjonelle, sier Presthus.

Mæhle forteller at han stiftet nye bekjentskap denne dagen, og at de får litt mer varierte innslag og løsninger ved å ha forskjellig fagkompetanse.

- Det er kult å bli kjent med nye folk, sier han.

Prisvinneren kåres på fredag, og selv om bare én gruppe vinner hovedpremien, vil alle som deltar få et gavekort med litt penger fra Melhusbanken.

- Mange spennende idéer

Finansministeren sier hun synes innovasjonscampen er kjempespennende, for det første fordi unge mennesker veldig ofte er kreative.

- Det var mange spennende idéer som hvis de får utviklet seg kanskje til og med blir realisert, sier Jensen.

Hun mener viktig lærdom fra slike prosjekter er å lære seg å tenke helhetlig.

- Jo tidligere man lærer å gjøre det, jo bedre blir det, sier hun.

Besøk: Finansminister Siv Jensen (Frp) var torsdag på besøk hos Heimdal videregående skole. Foto: Christine Schefte

Gyllen mulighet

Rektor ved Heimdal videregående, Elisabeth Tandstad, sier de har et nært samarbeid med områdeløftet på Saupstad og Kolstad.

- Vi har søkt noen midler som skal hjelpe oss å følge opp innovasjonscampen gjennom hele året, slik at det ikke bare blir en happening, men at vi har noen som kan jobbe med å rett og slett realisere ideene, sier Tandstad.

Hun forteller at det er andre året de er med på innovasjonscamp på Heimdal. Grunnen til at de er med på den, er fordi lærerne kom med et innspill om å knytte elevene på tvers av utdanningsprogrammene.

- I og med at vi flytter inn i en ny skole neste høst, og fordi vi er en del av områdeløftet Saupstad-Kolstad, er det en gyllen mulighet til å få elevene i tale med tanke på hvilke tiltak vi kan gjøre for området og ikke minst hvordan vi som skole kan bli en synlig aktør i nærmiljøet, sier rektoren.