Reaksjonene kommer etter at politi og naturoppsyn onsdag tok helikopter i bruk for å finne spor etter ulovlig kjøring.

- Jeg vil ikke oppfordre noen til å kjøre ulovlig, men vi som kjører snøscooter mener vel at det er ting som er mer forbrytersk enn det. Satt på spissen får man minimum 10 000 kroner i bot for ulovlig kjøring med snøscooter, mens straffen kan være mindre for å slå ned en person på gata, sier lederen av Åfjord snøscooterklubb, Steffen Karlsaune.

Han får støtte av mange som har skrevet inn under debatten på Adresseavisens Facebook-side og på adressa.no. De er enige med Karlsaune at det gjøres langt verre lovbrudd enn å kjøre seg en tur på fjellet, og at myndighetenes ressurser i jakt på syndere bør settes inn andre steder.

- Større interesse

Karlsaune er glad for at Åfjord endelig har fått snøcooterløype. Den er 35 kilometer lang og åpnet i midten av februar. Etter flere års påtrykk fra scooterklubben, ble det fart i sakene i høst og nå er løypa i Stordalen klar til bruk.

- Jeg håper den vil hindre ulovlig kjøring. Foreløpig er det såpass ferskt at vi ikke har sett virkningene av det. Vi oppfordrer folk til å kjøre den traseen, sier Karlsaune.

Han merker at interessen for snøscooter har eskalert de siste årene.

- Da jeg var ung, var det svært få som hadde snøscooter. Nå er det mange som har, sier Karlsaune som har om lag 60 betalende medlemmer i scooterklubben.

Les også: Stakk av etter ulovlig snøskuterkjøring

- Hvorfor kjøper folk seg snøscooter?

- Noen ungdommer søker nok fart og spenning, noen bruker den til og fra hytta, mens andre igjen benytter den på lik linje med dem som har båt eller vannscooter, sier Karlsaune.

- Skal forvalte naturen

Natur- og miljøkoordinator Vidar Sunde forteller at det alltid har vært et sterkt engasjement rundt problemstillingen med snøscooter.

- Jeg husker at jeg var på oppsynskurs i 1995. Da fikk jeg vite at et ordførervalg kunne avgjøres om vedkommende var for eller mot snøscooterkjøring, sier han med en latter.

Les også: Anmelder villmannskjøring med snøskuter i Oppdal og Rennebu

Han mener at naturen skal være så ubesudlet som mulig, og ressursene som er gitt til å håndheve regelverket må følges opp.

- Vi skal forvalte marka slik at vi kan gi det til våre etterkommere, sier han.

- Hard internjustis

Sunde tror organiserte snøscooter-løyper kan bidra i positiv retning.

- De som har lyst til å kjøre litt «villmann» får utløp for dette ønsket.

Han tror også internjustisen i miljøet er hard.

- Det skal ikke være noe tull i disse løypene, og det blir slått hardt ned dersom du leker deg utenfor sporene. Men for enkelte så holder ikke dette. Noen vil holde på med hopp og kjøring i skavler. Da er ikke disse løypene noen utfordring.

Les også: Anmeldt etter «lekekjøring» med snøskuter