En mann i slutten av 20-årene har innrømmet å ha dyrket cannabis og oppbevart nakotiske stoffer i leiligheten sin i Trondheim. Det kom frem under politiavhør torsdag.

- I tillegg til en del cannabisplanter er det også beslaglagt andre narkotiske stoffer, og det er mistanke om tyveri av et bankkort fra en bolig og misbruk av kortet. Det er også funnet en annen persons førerkort, opplyser krimvaktleder Geir Langås.

Langvarig misbruk

Det var rundt klokken 10 onsdag at politiet gjorde beslag av om lag tolv cannabis-planter fra en leilighet på Lilleby. Der beslagla to patruljer også en del utstyr fra leiligheten.

Det var imidlertid ingen personer hjemme. Vedkommende som eide boligen, meldte seg seinere på dagen for politiet og ble satt i arresten.

- Den siktede opplyser i avhør at han har vært hasjrøyker i 12-13 år og at han var lei av å handle stoffet illegalt. Han satte derfor igang egen dyrking av cannabis, ifølge Langås.

Mannen som nå er løslatt, er tidligere dømt for narkotikaforhold. Han har erkjente å ha dyrket og oppbevart narkotiske stoffer, og det går mot en mulig tilståelsessak. Det skal vurderes i lys av at han ikke har erkjent straffeskyld for misbruk av bankkortet.