Det angrer hun ikke på i dag. For bildet viltkameraet fikk foreviget for noen dager siden er rått, der havørna nærmest poserer på kadaveret med de majestetiske fjellene nedover Sunndalen i bakgrunnen.

Mange sulter ihjel

- Ja, dette ble et flott blinkskudd.  Vi har oppimot 70 hjort inni gården her dag og kveld på vinteren – og det har vært en hard vinter, så mange har sultet ihjel, selv om mange hjort forsyner seg godt av foret til våre hester også, medgir Hilde Valset overfor Adresseavisen. Hun fotograferer ikke selv mye, verken med eget kamera eller ved bruk av viltkamera, men når det er såpass stor aktivitet som det har vært i vinter, har hun fått flere blinkskudd.

Hard vinter

Skogen langs riksvei 70, nedom gården på Romfo, er flere steder helt barket. Valset anslår at tolv hjorter er påkjørt bare på Romfo i vinter.

- Når hjorten gnager på olderskogen er det siste utvei. Det er mye produksjonsdyr her, så stammen må ned. Det kan ikke bare skytes bukker. Mange av de minste dyrene ligger inne i fjøsgangen, forteller hun. Her er de også beskyttet mot ørn og gaupe som oppholder seg i området.

En voksen hanngaupe på 21,6 kilo ble for øvrig fredag morgen felt på Gjøra, ikke langt unna Romfo.

Hilde Valset Foto: Privat