Fredag satt sjåføren som var innblandet i dødsulykken i Bratsbergveien i Trondheim 9. mars i avhør i flere timer.

- Det første avhøret av sjåføren ble gjort like etter ulykken og var veldig kort, men nå fikk han muligheten til å forklare seg på nytt. Han har forklart seg villig og opprettholder det han har sagt tidligere. Han mener han ikke har gjort noe galt og erkjenner dermed heller ikke straffskyld, sier politiførstebetjent Torstein Ekseth.

Siktet for uaktsomt drap

Politiet har på grunnlag av den foreløpige etterforskningen siktet mannen for å uaktsomt ha forårsaket en annens død.

- I siktelsen står det at sjåføren ikke har vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom da han krysset til venstre over motsatt kjørebane, uten å forvisse seg om at det ikke kom møtende trafikk som han hadde vikeplikt for. Dette resulterte i kollisjon med en møtende motorsyklist som døde av skadene, forteller Ekseth, som presiserer at etterforskningen ikke er avsluttet.

Tror sjåføren brøt vikeplikten

Dødsulykken skjedde i Bratsbergveien, ikke langt unna Siemens-bygget i Trondheim. Lastebilen svingte inn på påkjøringsrampa mot Omkjøringsvegen og støtte sammen med en motorsyklist. Motorsyklisten ble kort tid etter erklært død på stedet av helsepersonell.

Politiadvokat Anette Røsholdt ved Trøndelag politidistrikt opplyste tidligere denne uken at de hadde mistanke om at brudd på vikeplikten forårsaket ulykken.

- Det kan se ut som om det har vært et vikepliktsbrudd fra lastebilførerens side da han krysset veien og motorsyklisten kom kjørende nedover. Vi håper de krimtekniske undersøkelsene som ble gjort på stedet skal gi en bedre avklaring av hva som har skjedd, og hvordan begge parter opptrådte, sa Røsholdt.

Flere vitner skal avhøres

Innsamling av foto og videomaterial fra området rundt ulykkesstedet har så langt ikke gitt flere svar på hva som skjedde. Politiet jobber fortsatt med å samle inn opplysninger i saken.

- Vi venter fortsatt på tekniske rapporter både fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen og fra våre teknikere. Vi har også flere vitner som vi skal avhøre, blant annet en person som mener han har sett hva som skjedde.

Lastebilsjåførens førerkort ble beslaglagt etter ulykken, noe han ikke samtykket til. Politiet har nå sendt en begjæring til retten om en forlengelse av dette beslaget.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.