Det er Toilldag i Midtbyen og allerede klokka 6.30 stilte de første seg i kø for å sikre seg de aller beste kjøpene.

Men på bildene våre står alle med ryggen til og hetta trekt over hodet. De vil absolutt ikke bli gjenkjent for å stå i kø før butikken åpner.

Foto: VEGARD EGGEN

- Blir mobba for dette

- Det er flaut. Jeg hadde blitt mobba av kameratene mine dersom de hadde sett bilde av at jeg står først i køen, sier én. Når klesbutikken Høyer åpner klokka ni, har han stått to og en halv time i kø.

Han skal kjøpe seg en frakk. Den koster vanligvis 8000 kroner, men i dag koster den 3000. Han vet det bare er én i hans størrelse, og han var innom butikken fredag for å prøve. Siden han står først i køen, vet han at frakken snart blir hans.

Kø for godbitene før butikkene i Midtbyen åpnet lørdag. Foto: VEGARD EGGEN

Fornuftig

- Det er jo fornuftig, sunn forbrukerøkonomi. Nå har jeg stått over to timer i kø. Jeg hadde ikke tjent like mye som avslaget på frakken, om jeg hadde brukt disse timene til å jobbe, sier han som på tross av fornuften, absolutt ikke vil ha navn og bilde på adressa.no.

Innehaver Lisbeth Arnstad hos Høyer. Foto: VEGARD EGGEN

Mens han har stått i kø, har de ansatte kommet på jobb. De rydder og ordner og legger fram. Lisbeth Arnstad er en av innehaverne av Høyer. Hun kom på jobb 7.30 denne lørdagen og forbereder seg på en travel dag.

På jakt etter parkas

- Vi har mange gode tilbud, og nå står det over 30 i køen, sier hun en liten halvtime før de skal åpne. Hun forteller at de har flere godbiter som hun regner med går først. Det er dyre varer som er kraftig nedsatt.

Utenfor Bogart Cosmo står Jørgen Aune og Lars Landro først i køen. De fryser når klokka nærmer seg ni. De har stått i kø siden 6.30. Begge er på jakt etter parkas. Den er satt ned fra 7000 til 2800, og det skal være 30 eksemplarer av akkurat denne parkasen. De vet at de har sikret seg hver sin.

I kø for parkas på Bogart Cosmo. Foto: VEGARD EGGEN

- Jeg har hatt lyst på slik jakke i flere år, forteller Lars Landro.

- Dette er et greit avslag som er greit å få med seg, sier han.