- Når statsministeren gjør det klart i Stortinget i morgen at å stemme for et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, betyr at regjeringen går av, vil Hareide bøye av i siste sekund og redde regjeringen, tror professor Nordby og legger til:

- KrF er splittet og Erna er populær i KrF, så de kommer ikke til å gå for regjeringskrise - om statsministeren stiller seg bak sin statsråd. Og det tyder det meste på at hun gjør.

- Hva hvis du tar feil, at Knut Arild Hareide og KrF, velger å stemme for mistillit, til tross for et kabinettsspørsmål?

- Da kan Erna velge å peke på Jonas Gahr Støre. Samtidig vil det være lite aktuelt, for en regjering ledet av Støre, vil raskt bli felt. Dermed vil det nok heller skje noe som aldri har skjedd før i Norge.

- Hva er det?

- At en statsminister går av og blir statsminister på nytt.

- Erna Solberg går altså, men fortsetter ?

- Ja, hun må gå til Kongen og levere sin avskjedssøknad. Men debatten i Stortinget vil trolig avklare at Frp ikke kommer til å støtte en regjering på borgerlig side der Venstre og KrF inngår. De er imidlertid åpne for å støtte en mindretallsregjering av Høyre. Derfor er det den mest sannsynlige utgangen, om KrF stemmer for mistillit, mener professoren.