- Vi er opptatt av å få en best mulig administrerende direktør. Når vi utsetter søknadsfristen, er det fordi vi med det tror vi får et bredere søkertilfang, sier Anne Breiby, styreleder ved St. Olavs hospital.

20. mars gikk søknadsfristen ut for å søke på jobben som ny administrerende direktør etter Nils Kvernmo. Nå blir søknadsfristen forlenget en måned, til 20. april.

Fått råd

Det er firmaet Headvisor som har fått i oppgave å rekruttere ny administrerende direktør, og det er de som har gitt styret rådet om å utsette søknadsfristen.

- Headvisor har kontakt med søkere og potensielle søkere. De har anbefalt oss å utsette fristen med en måned. Det er et råd vi har valgt å lytte til. Vi har en meget god konstituert administrerende direktør på plass nå. Det gjør at vi kan bruke den tida vi trenger for å få den beste direktøren på plass, sier Breiby.

- Kan det bli vanskelig å finne en ny administrerende direktør?

- Snarere tvert imot. Denne fristen er forlenget fordi vi mener det vil gi et bredere søkergrunnlag, sier Breiby.

I prosess

Hun har ikke den fulle oversikten over hvor mange som har søkt direktørjobben så langt.

- Det er Headvisor som kjører denne prosessen. Vi har fått det rådet å utsette fristen, fordi det er kandidater som er i en prosess, og som Headvisor er i dialog med, sier Breiby.

Hun er ikke overrasket over at de trenger lengre tid på å finne en kandidat.

- Nei, overhodet ikke. Dette er prosesser som går ulike veier, og vi må tilpasse oss, sier Breiby.

- Når håper du at ny direktør er på plass?

- Det er helt umulig å svare på.

Ikke søker

Det var i desember det ble kjent at Nils Kvernmo søkte seg bort fra jobben som administrerende direktør ved St. Olav. Etter åtte år i direktørstolen, kunngjorde Kvernmo at han var en av søkerne til stillingen som ny direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge.

Under et styremøte senere i desember, kunngjorde Kvernmo at han hadde fått jobben, og at han ville gå av ved årsskiftet.

Ut av kontoret: Nils Kvernmo ryddet i romjula direktørkontoret. 1. april begynner han i ny jobb som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge.

– Jeg har vært så heldig å få lede sykehuset i en lang og spennende periode, og jeg ser på det som et privilegium å få jobbe i en så stor kompetansebedrift. Etter snart 12 år er min vakt på St. Olav snart slutt, sa Kvernmo da han møtte sykehusets ansatte like før jul.

Klinikksjef Rune Wiseth ble da konstituert som ny direktør, men gjorde det samtidig klart at han ikke ville være søker til stillingen.

Stor arbeidskapasitet

I stillingsbeskrivelsen heter det at de søker en synlig, samlende og resultatorientert leder som skal videreføre arbeidet med å videreutvikle St. Olavs hospital som landets mest veldrevne sykehus. Det blir påpekt at det er særlig viktig å sørge for drift innenfor disponible økonomiske rammer, samtidig som ressurser brukes slik at riktige tjenester prioriteres og alle universitetssykehusfunksjoner ivaretas.

Søkere må ha sterk motivasjon for samfunnsoppdraget, må evne å skape motivasjon og ha høyere utdanning. Søkere må også ha relevant erfaring, og erfaring fra å lede andre ledere. I tillegg må søkerne ha stor arbeidskapasitet, heter det i stillingsutlysningen.