Frode Foosnæs (72), Carl Knudsen (75) og Tore Bakke (75) sitter på Hornemansgården i Trondheim. De mener alle det er bra at Sylvi Listhaug trakk seg som justis- og innvandringsminister tirsdag.

- Jeg synes det er herlig at hun trakk seg. At hun sa det hadde vært en heksejakt mot henne og at Støre ikke hadde passet til å bli statsminister, synes jeg var unødvendig, sier Frode Foosnæs.

- Den uttalelsen om at norsk politikk hadde blitt en barnehage, var heller ikke en heldig uttalelse, legger Carl Knudsen til.

Tore Bakken forteller at han er enig med sine bordkamerater.

Kontroversiell politiker

De synes også Erna har vært for passiv i saken.

- Jeg synes det er rart at Erna Solberg sa at hun kunne komme tilbake til en annen ministerpost senere. Sylvi Listhaug skulle holdt seg til sin tidligere ministerstilling som landbruksminister, sier Knudsen.

- Sylvi Listhaug har vært en veldig spesiell og kontroversiell politiker. Hun faller for eget grep. Hun har felt seg selv, da hun nektet å si unnskyld med en gang, sier Foosnæs.

Delte meninger

På et annet bord på kafeen er det uenighet om det var bra at Listhaug trakk seg. Mennene har mange meninger, men ønsker ikke å ha etternavn i avisen.

- Jeg synes det var synd at hun trakk seg i dag, sier Terje.

Mannen som sitter ved siden av er ikke enig.

- Det var helt ok at hun trakk seg. Jeg synes ikke det er riktig at en person skal ødelegge for hele regjeringen, sier Håkon.

- Det var nødvendig at hun gikk, forteller Per.

De fleste ønsker å være anonyme

Da Adresseavisen var ute i dag, var det mange som hadde noe å si om saken. Det var ikke så mange som ønsket å stå frem med fult navn i avisen. Mange uttrykker at de har vært veldig fornøyde med Sylvi Listhaug som justis- og innvandringsminister, og synes det er synd at hun trekker seg. En dame som leser avis på biblioteket er stor fan av Listhaug.

- Jeg elsker Sylvi Listhaug, og synes det er dumt at hun trakk seg. Hun har benyttet seg av ytringsfriheten, og hun hadde rett i det hun sa, sier damen, men hun ønsker ikke ha navnet sitt i avisen.