I en sms til Adresseavisen skriver Sandvik:

- Listhaug går av og dokumenterer nok en gang at hun er uegnet som statsråd. Utrolig at Høyre og Erna Solberg ville la henne fortsette.

Sylvi Listhaug kom med harde kommentarer og omtalte blant annet norsk politikk som «en barnehage» på pressekonferansen da hun fratrådte.

Også Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol  er kritisk til håndteringen av krisen som oppsto etter den omstrtidte facebook-posten.

- Erna har nok engang vist hvem som bestemmer i denne regjeringen. Nå må statsministeren ta sitt ansvar for at relasjonen mellom storting og regjering gjenopprettes, skriver hun i en sms til Adresseavisen.

- Prøver å gjøre seg til offer

SVs Lars Haltbrekken sier det var helt nødvendig at hun gikk av ettersom hun hadde et klart stortingsflertall mot seg.

- Listhaug prøver i dag å gjøre seg til offer. Hun har til nå vært en av de fremste maktpersonene i Norge, og er det fortsatt gjennom sitt verv som stortingsrepresentant.  Som justisminister har hun hatt avgjørende innflytelse på dette landet. Det å fremstille seg selv som et offer i en slik situasjon hører ikke noe sted hjemme, sier Haltbrekken, før han fortsetter:

- Pressekonferansen hun har hatt viser at unnskyldningen hun kom med i Stortinget overhodet ikke var oppriktig ment. Jeg frykter at hun kommer til å fortsette å nøre opp under konspirasjonsteoriene og fordommene i Stortinget.

Listhaugs rådgiver, Espen Teigen, som er kjent som spesialist på bruken av sosiale medier, skriver følgende til Adresseavisen

- Dette har vært en heksejakt på Sylvi, og en usedvanlig tøff uke.

Senterpartiets stortingsrepresentent Heidi Greni innrømmer at hun ikke trodde Listhaug ville gå av.

- Det har ikke vært Listhaugs stil så langt. Men det er det eneste riktige hun kan gjøre for å skape ro om saken. Nå som hun har skapt så mye bråk, sier Greni, som henviser til Marit Arnstad for ytterligere kommentarer.

- Helt riktig å gå av

Mandag var sentralstyremedlem i KrF, Karin Bjørkhaug med på å si ja til mistillit mot Sylvi Listhaug. Trøndelagsrepresentanten mener det er helt rett av henne å gå av.

- Det er hun som har skapt som situasjonen selv, og tar ansvar. Det er rett løsning, sier hun.

Listhaug sa i pressekonferansen at norsk politikk er en «ren barnehage», og at det er hennes oppgave å opptre voksent. Det bestrider Bjørkhaug på det sterkeste.

- Det er å snu bildet totalt på hodet. FrP og Høyre er enig om en sak, men flertallet i stortinget er uenig med regjeringen. Det er hun selv som har skapt denne situasjonen. Ministeren har ikke levert anstendig om et viktig tema, sier Bjørkhaug.

- Hva tenker du om at Listhaug sier KrF er et parti uten ryggrad?

- Det er en måte å karakterisere andre partier på som ikke bidrar til et godt debattklima om viktige politiske saker. Listhaug har tatt den naturlige konsekvensen av at flertallet på Stortinget ikke har tillit til henne.  Nå har vi alle en jobb å gjøre i forhold til å bygge tillit mellom folk i Norge og at den offentlige debatten kommer på et anstendig nivå, sier hun.

Les også: «Dette er det mest spesielle jeg har vært med på i mine år på Stortinget»

- Tillit til Ernas håndtering

Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, sier han har stor respekt for Listhaugs beslutning.

Høyres stortingsgruppe er tirsdag morgen samlet til gruppemøte. Guro Angell Gimse ønsker ikke å kommentere saken, mens  partikollega Mari Holm Lønseth skriver følgende i en sms:

- Jeg og resten av Høyre har hatt full tillit til Ernas håndtering av saken. Det er viktig for Norge at vi fortsatt har en borgerlig regjering ledet av Erna. Nå skal regjeringen fortsette å styre landet vårt til det beste for folk.