Det var på nyttårsaften 2017 at hendelsen skjedde. 13. mars møtte mannen i 20-årene som siktet i Fosen tingrett, hvor han kom med en uforbeholden tilståelse.

Ifølge rettsboka i dommen går det frem av den siktede denne kvelden deltok på en fest i Bjugn. Han kjørte sin egen bil til stedet. Festen varte til 02.00-03.00-tiden på natten. Da dro siktede og flere av festdeltagerne til et utested på Brekstad.

I klammeri med politiet

«Siktede opplyser at han på festen i Bjugn drakk ca. en liter vodka samt ett par øl og noen shots». På utestedet drakk inntok han ytterligere tre drammer og fire shots, forklarte han videre under rettssaken.

Etter en stund kom mannen i klammeri med politiet, fordi han tok en jernstang som sto utenfor utestedet, opplyste han videre i sin forklaring under tilståelsessaken. Fordi han ikke ville oppgi navnet sitt til politiet, ble han innbrakt av patruljen. Han ble deretter bortvist fra Brekstad og kjørt hjem, ifølge dommen.

Fosningen ville imidlertid ikke avslutte nyttårsfestingen. Han dro derfor tilbake til stedet hvor festen hadde vært i Bjugn. Der var imidlertid festlighetene avsluttet da han ankom.

Kjørte fra politiet

Siktede husket da at bilen sto parkert utenfor og bestemte seg for å kjøre hjem. I retten forklarte mannen at han ikke husker noe fra kjøreturen, bortsett fra at han så at noen sto og blinket med et lys.

«Siktede forsto at dette var politiet, og at de forsøkte å stoppe ham. Siktede fikk panikk fordi han hadde drukket, og stakk fra stedet. Siktede kjørte i retning Uthaug. Han oppdaget etter hvert at det lå en bil bak ham, og skjønte at det var politiet. Kjøreturen endte på en plen etter at siktede hadde fått sleng på bilen i et kryss», heter det videre i rettsboka.

Fosen tingrett dømmer mannen for promillekjøring samt for å ikke ha stoppet for politiet. Dommeren legger til grunn at han hadde en promille på 1,42 da kjøringen fant sted.

Må i fengsel

Det er skjerpende for straffen at mannen satt bak rattet på nyttårsaften, på et tidspunkt hvor det må påregnes en del trafikk og at han kjørte over en lang strekning på glatt føre.

«Retten legger til grunn at siktede holdt høy hastighet og at han på grunn av dette og føreforholdene fikk sleng på bilen ved flere anledninger. Det kan synes som om det var ren flaks som gjorde at kjøreturen ikke fikk en langt mer alvorlig slutt», mener dommeren.

Mannens tilståelse i retten gir ham strafferabatt. Han dømmes til fengsel i 22 dager. I tillegg mister han førerretten i to år og tre måneder. Fosningen vedtok dommen på stedet.