Politiet vil ringe på dørene til overgrepsnedlastere i Trøndelag og tilby dem hjelp

For første gang i Norge vil politiet oppsøke personer som laster ned overgrepsbilder, og gi tilbud om behandling. Målet med oppfølgingen på Brøset er å hindre fremtidige overgrep mot barn.

En ny etterforskningsgruppe i Trøndelag politidistrikt kalt «Sobi» skal fremover jobbe mot personer som laster ned, deler og oppbevarer overgrepsbilder av barn, opplyser politiadvokat Marianne Høyer og politioverbetjent John Ola Volden.  Foto: Morten Antonsen

- Å jobbe forebyggende på denne måten er noe helt nytt i Norge. Vi vil at de som driver og laster ned overgrepsmateriale i Trøndelag skal være forberedt på at politiet plutselig kan komme og ringe på døra deres, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.