- Paller med alkohol gjorde at jeg ikke kom meg inn på kafeen. Det var ikke en kafé å oppdrive, det var fullt på grunn av trøndere som har bestilt alkohol til påskehøytiden. De ansatte jobbet som slaver, forteller Norberg.

Adresseavisen skrev tirsdag om at trønderne hadde bestilt så mye varer før påske, at kafeen måtte stenge.

- Det er ikke plass på det ordinære lageret. Det er på grunn av alle bestillingene som har kommet inn til Systembolaget, forklarte butikksjef Henrik Weile ved Coop Extra Storlien.

Nic Norberg forteller at det kom syv busslaster med folk. Som stilte seg i kø.

- De som kom i buss, sto så lenge at mange av dem ikke fikk tid til å gå inn og handle mat. De måtte stå ute i fem minusgrader, isende vind, det var skikkelig ubehagelig. Det er rett og slett uholdbare tilstander på Coop Storlien. En ansatt fortalte at de ikke får lov å bygge ut der, så de får ikke gjort noe med det heller, forteller han.

- Hadde du bestilt mye du?

- Ingenting, jeg kom fra Østersund. Takk og lov, for det var det totale kaos. Det var galimatias. Køen sto langt ut på parkeringsplassen.

- Spurte du noen om de synes det var verdt det?

- Nei, jeg gjorde ikke det. Selv jobbet jeg nylig som journalist i Venezuela. Der har de jo ingenting i butikkene, men må stå i lange køer for en dorull. Så: Jeg har ikke opplevd maken til køer siden jeg var i Caracas. Jeg må si det er litt flaut som nordmann at det skal være slik som det var på Storlien torsdag, sier Norberg.

Les også om trøndere som hamstrer Pepsi Max og Nidar sjokolade på svensk nettside.

Kafeen var stengt på grunn av alle varene som var bestilt av trøndere. Foto: Nic Norberg