Derfor er Theo som Pumbaa - bekymringsfri og full av selvtillit

Jeg skal ikke påstå at hunden vår er spesielt smart, eller smartere enn andre hunder. Han er nok ikke det.

Trondheim 7. oktober 2016 Annemona Grann med engelsksetteren Theo. Foto: Morten Antonsen 

Og det er en rekke andre hunderaser som er rangert som langt mer intelligente enn en engelsksetter, jfr en undersøkelse i magasinet Illustrert vitenskap. Tror ikke settere var nevnt blant de 30 gløggeste. Derimot er de hyppig innom Fb-siden «Hunder savnet og funnet» på grunn av sin store utferdstrang, kombinert med en ikke altfor utviklet evne til å finne hjem igjen. Ikke så lure, med andre ord. Men for all del, Theo skjønner mye, og viser tydelig blant annet hva han mener når han forutser hva som er i ferd med å skje. Som at kofferter i gangen er et dårlig tegn, og at bager er godt nytt. Akkurat det har han fått med seg, den enorme forskjellen på en koffert og en bag. Han har koffert-blikk og bag-blikk.