- Politiet og Økokrim har avdekket et større bedrageri gjort av en ansatt hos oss. Akkurat nå vil vi ikke ut med det eksakte beløpet, men det er et syvsifret beløp. Det er stort og stygt, sier kirkeverge og administrativ leder i Kirkelig Fellesråd i Trondheim, Kjell Inge Nordgård.

- Spilleavhengighet

Politioverbetjent Grethe Fossum ved Trøndelag politidistrikt opplyser at saken er under etterforskning. Ifølge politiadvokat Aage Sliper Midling er den pågrepne siktet for underslag.

- Det er snakk om et betydelig beløp. Vedkommende har forklart seg i avhør, sier Midling.

Forsvarer Tore Angen, som forsvarer den siktede, opplyser at klienten angrer veldig på det som har skjedd.

Advokat Tore Angen forsvarer den underslagssiktede. Forsvareren opplyser at klienten forklarer underslaget med spilleavhengighet, og at vedkommende angrer.

- Min klient har erkjent straffskyld og har forklart at underslaget skyldes spilleavhengighet. Dette går vedkommende til behandling for, sier Angen.

Har unngått kontrollsystemene

Personen skal over flere år greid å manipulere regnskapssystemet til organisasjonen ved å legge inn falske fakturaer. Størrelsen på beløpene skal ha vært på 70-80 000 kroner per faktura.

- Det har vært svært naturtro fakturaer der det er benyttet navn på bedrifter som er oppført i Brønnøysundregisterene. Vår medarbeider har oppført sine egne kontonummer. Vi har ikke sett avviket og det er overraskende at det går an å operere på denne måten. Personen har greid å unngå våre kontrollsystemer. Vi må få hjelp av banken for å finne ut hvordan vedkommende har greid det, sier Nordgård.

Politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt opplyser at den pågrepne er siktet for underslag, og at det er snakk om et betydelig beløp.

Personen skal ha blitt avslørt av at Økokrim stusset over pengeoverføringer. Pengene skal ha blitt overført til flere forskjellige kontoer.

Les også: To menn i retten for grovt underslag i Gartnerhallen

Pågått over flere år

- Vet dere hvor lenge dette skal ha pågått?

- Det er funnet overføringer tilbake til mars 2016, men de største overføringene er gjort senhøstes og på nyåret i 2017, sier Nordgård.

Organisasjonen er sterkt berørt av det som har skjedd og spesielt de som jobbet tettest med personen.

Les også: Daglig leder i bilfirma dømt til fengsel i 120 dager

- Et svik

- De har opplevd et svik og flere av dem var til stede da vedkommede ble hentet av politiet. Vi har vært redd for at andre ansatte ufrivillig kunne ha blitt innblandet, men det ser ikke ut til å ha skjedd, sier Nordgård.

Selv var han på skitur i Bymarka tidlig på morgenen fredag 9. mars. Han fikk da beskjeden om at politiet hadde tatt med en av medarbeiderne.

- Det hele gikk rolig for seg. Personen skal ha vært samarbeidsvillig med politiet, sier Nordgård.

Les også: Ønsket «action»: Jekket 150 kilo tung skinnebit inn på jernbanesporet

Kan håndtere tapet

Han jobber nå med å informere hele organisasjonen som har 150 ansatte.

- Vi har over tid bygd opp en god økonomi og klarer å håndtere tapet innenfor de rammene vi har. Det er dermed ikke snakk om å trappe ned virksomheten, selv om dette kan medføre redusert omstillingskraft, sier Nordgård.

Les også: Fjernet dører og vinduer fra huset da han ble bedt om å flytte