- Jeg jobber på Royal garden, og jeg la merke til båten da jeg satt og spiste. En kollega og jeg varslet brannvesenet og Trondheim havn, sier Alexander Olden.

- Jeg tenkte at det måtte være kjedelig for han som eier båten. Det blir ikke noe påske på sjøen, sier han.

Tok kontakt med båtforeningen

Klokka 11.27 fikk 110-sentralen i Sør-Trøndelag melding om båten som var i ferd med å gå ned.

- Vi rykket ut, men den var ikke mulig å redde. Den henger bare i fortøyningene, sier brannmester Fred Mælen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Han forteller at brannvesenet kunne forsøkt å berge den cirka 26 fot lange båten dersom den hadde vært høyere opp i vannet.

- I stedet tok vi kontakt med Trondheim båtforening og Trondheim havn. Denne båten må heves, forteller Mælen.

- Sjekk båten ofte

Han forteller at det ikke er uvanlig med slike meldinger, men at det ikke har vært noen stor pågang på sentralen den senere tiden. På generelt grunnlag kan Mælen fortelle at det er ulike årsaker til at båtene havner i denne situasjonen.

- Båten kan være lekk, det kan være en automatisk lensepumpe som ikke fungerer eller det kan være mye snøsmelting eller kraftig nedbør, sier han.

Han oppfordrer alle båteiere til å sjekke båten jevnlig.

Administrasjonssekretær Gry Mathisen i Trondheim båtforening opplyser at det har vært en del båter som har sunket i vinter.

- Det er tre-fire båter ved forskjellige havner i Trondheim som har gått ned, sier hun.

- Ikke hverdagskost

De har gitt beskjed videre til båteieren, som ikke ønsker å kommentere saken i Adresseavisen.

Operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt forteller at de også mottok en melding om en båt som hadde problemer ved Solsiden.

- Vi tok kontakt med brannvesenet, og de fortalte at de kjente til saken og skulle følge den opp. Vi skulle få beskjed dersom det var noe forurensning, men det har vi ikke fått noe tilbakemelding om, sier han.

- Det er ikke hverdagskost med sånne meldinger, forteller Olsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.