- Vi kom akkurat hjem fra trilletur i Midtbyen. Vi bor rett ved siden av her, og vi oppdaget først røyk fra pipa, fortalte Gulliksen til Adresseavisen mandag klokken 17.

I bakgrunnen arbeidet da brannvesenet fremdeles med å få kontroll på brannen, som ble meldt rundt klokken 16.30 mandag ettermiddag. Brannen startet i panelet inne bakgården.

Først på stedet: Kim-Roar Gulliksen (29) og samboeren var blant de første som kom til stedet og varslet beboere i tregården. Foto: berit baumberger

- Han brølte «brann»

Gulliksen opplevde dramaet slik:

- Vi så at det var mer røyk enn normalt. Så vi gikk inn i den ene bakgården, døra sto heldigvis åpen, så vi bare gikk inn. Så banket vi på alle dørene og sa at det var brann. Der fikk vi tak i en annen mann, så løp vi sammen på fremsiden, forteller Gulliksen.

Det var Thomas Berg (43) Gulliksen fikk tak i. Berg bor i samme trehus, men med en annen inngang, sammen med kona og ett barn. Adresseavisen møter Berg litt senere, og da forteller han følgende:

- Det kom en kar inn i bakgården og banka på vinduene, og brølte «brann»! Jeg tok det med en klype salt fordi det bruker å være nedslag fra pipene her. Men da jeg kom ut, så jeg det fosset røyk ut fra bakgården, forteller Berg.

- Det kom en kar inn i bakgården og banka på vinduene, og brølte «brann»!, forteller Thomas Berg. Foto: berit baumberger

Sparket opp døra

Gulliksen forteller videre hva de gjør sammen:

- Vi visste at det bodde en mann der, så jeg sparket opp døra og gikk inn. Vi fant han, og fikk liksom dratt han med ut, forteller Gulliksen.

Berg bekrefter hendelsesforløpet:

- Ja, jeg kjenner jo han som bor der, så vi bare løp rett rundt for å prøve å få kontakt, forteller Berg.

Etter at mannen kom seg i trygghet sammen med dem, hentet de brannslukkingsapparat:

- Vi tømte ett brannslukkingsapparat opp etter panelet, men det ble så mye røyk der at vi bare måtte trekke unna. Man skal ikke ta noen sjanser, sier Berg.

Brannvesenet hadde på det meste minst fem biler på stedet og store ressurser ble satt i sving. Foto: berit baumberger
Det var mye røyk på stedet, men det avtok raskt etter at brannvesenet kom til stedet. Foto: berit baumberger

Brant oppover veggen

Gulliksen stakk også over gata for å hente et brannslukkingsapparat hjemme.

- Det brant fra gulvet og oppover veggen, beskriver Gulliksen.

Berg som bor i nummer 6, vegg i vegg med den brannrammede nummer 4, sier de berger uten skader inne hos dem:

- Vi har vært inne og sjekka kaldloftet sammen med brannlederen. Vi slapp heldigvis at det kom vann inn til oss, sier Berg.

Brannvesenet hadde på det meste minst fem biler på stedet og store ressurser ble satt i sving. Foto: berit baumberger

Trolig varm aske

Det var trolig aske fra en ovn som fortsatt var varm, som utløste brannen på Møllenberg, ifølge innsatsleder på stedet. Rundt klokken 17.15 meldte de om kontroll på brannen.

- De har målt temperatur i veggene nå, det er ikke fare for at det skal begynne å brenne igjen, sa innsatsleder Anne Birgitte Arras til Adresseavisen ca. klokken 17.15.

Foto: berit baumberger

Tas hånd om

Mannen som ble hentet ut av Gulliksen og Berg, ble sjekket av helsepersonell for mulige røykskader. Han er ikke skadet, ifølge politiet.

Det er to personer som bor i den delen av trehuset der brannen oppsto, men bare den ene var hjemme. Hele denne delen av trehuset har fått røykskader, ifølge politiets innsatsleder.

- Det er alvorlig med brann i slike områder med så mange trehus. Jeg vil tro at brannvesenet var her med det de hadde av tilgjengelige ressurser, sier Arras.