Trondheimspolitiker Mats Ramo (Frp) har allerede fått kritikk fra sine egne for at han rett før påsken valgte å gå ut i media:

- Det er ikke trygt for unge jenter på Frp-arrangement, sa Ramo til Adresseavisen.

Det fikk Trøndelag Frp til å reagere:

- Han burde ikke gått ut i media på denne måten, sa nestleder i Trøndelag Frp, Janne Jørstad Larsen.

En del av bakgrunnen for saken er at en sentral tillitsvalgt har brutt interne etiske retningslinjer, men får likevel fortsette i sitt verv. Etter Ramo-utspillet har ungdomspolitikere startet et nasjonalt opprop mot Frp's håndtering av metoo-saker.

Les også kommentaren: Så kom påskeopprøret i Frp

Tema på styremøte

Tirsdag kveld var saken også tema på styremøtet til Trondheim Frp. På innkallingen heter det: «Det har i påsken vært en sak i media om kritikk av den sentrale ledelsen sin håndtering av varslersaker. Jeg ønsker at styret drøfter eventuelle retningslinjer for slike utspill fra medlemmer og spesielt fra folkevalgte og/eller tillitsvalgte medlemmer.»

Initiativet kom fra styreleder Lars Andresen:

- Hva mente du med «retningslinjer for slike utspill»?

- Det sto det i innkallingen, men det ble ikke behandlet slik. På hvert møte har vi en politisk diskusjon, så det var naturlig å komme inn på denne saken. Ramo fikk komme med sin versjon, og videre behandling tar vi internt, sier Andresen.

- Så det blir ikke noen retningslinjer?

- Nei. Det er ikke opp til oss å gi noen slike retningslinjer. Mats er en fri person med ytringsfrihet, sier Andresen.

- Hva synes du personlig om hvordan partiorganisasjonen håndterer metoo-saker?

- Det har jeg ingen kommentar til, jeg kjenner ikke sakene. De har ingen relasjon til Trondheim, så jeg kan ikke si noe om det, sier styreleder Andresen.

- Har dere refset Ramo for måten han gikk ut i media på?

- Nei, det har vi ikke. Utover det har jeg ingen kommentar.

Les også: – De voksne i Frp skyver ansvaret over på ungdom

Les hele

leserinnlegget til Ramo her.

Lukket møtet

Mats Ramo ba om at møtet ble lukket for andre enn styret da denne saken kom opp:

- Det er riktig at styreleder ville drøfte saken og hvordan den kom opp i media. Jeg ba om et lukket møte, og deretter ble den diskusjon hvor det fremkom ulike synspunkt. Det ble ikke fattet vedtak, sier Ramo.

- Trøndelag Frp har allerede refset deg – fikk du kjeft også fra Trondheim Frp nå?

- Siden vi lukket møtet, vil jeg ikke kommentere hva som fremkom der. Jeg redegjorde for hvordan jeg selv har opplevd behandlingen av denne typer saker gjennom lang fartstid i ungdomspartier, også i andre saker enn de som har vært kjent i media, sier Ramo.

- Ble det bestemt noen nye retningslinjer?

- Jeg registrerer at det sto på sakskartet at man skulle se på retningslinjer. Siden det ikke skjedde, vil jeg ikke bruke tid og energi på det videre, sier Ramo.

Les også: Frp bekrefter flere varsler om mann med tillitsverv

Les også: – Han burde ikke gått ut i media på denne måten

123 nye medlemmer

Trondheim Frp håndterte samme kveld en langt hyggeligere sak for partiet: De har fått 123 nye medlemmer i Trondheim siden Sylvi Listhaug gikk av.

- Jeg har vært leder av Trondheim Frp siden november, og målet er å vitalisere Frp som politisk parti i Trondheim. Med disse nye medlemmene får jeg stor drahjelp fra Listhaug med å skape engasjerte medlemmer. Det er flott, sier Andresen.

Partiet gikk altså fra i underkant av 300 medlemmer før Listhaug-bråket til dagens ca. 420 medlemmer. Det betyr at de har økt medlemsmassen med over 40 prosent på kort tid.

Les også kommentaren: Så kom påskeopprøret i Frp