I flere artikler de siste ukene har Namdalsavisa omtalt store problemer i samarbeidet mellom de ansatte og ledelsen ved Namsskogan familiepark.

  • 17. mars: Namdalsavisa skriver at hele 85 prosent av administrasjonen ved familieparken har sagt opp sine stillinger i løpet av de ni siste månedene. Årsakene skal være interne konflikter, dårlige arbeidsforhold og stor mistillit mellom ansatte og ledelse.

  • 24. mars: Dyreansvarlig ved familieparken forteller til Namdalsavisa at dyrevelferden er truet. Hun har allerede sagt opp jobben sin med begrunnelse i dårlig arbeidsmiljø. Ledelsen kommenterer kritikken mot dyrevelferden ved å opplyse om at de har kontaktet Mattilsynet og bedt om en inspeksjon.

  • 28. mars: Namdalsavisa forteller om underskudd ved parken på 1,5 millioner kroner i 2017. Styreledelsen ved parken sier de vil endre ting og at de blant annet har besluttet at forestillingene med Rebella Hex avsluttes.

Fortsatt vanskelig

Fagforeningsleder Liv Trones representerer seks av elleve ansatte ved bedriften. Hun beskriver fortsatt situasjonen ved familieparken som vanskelig.

- Vi er bekymret for utviklingen fordi det er mange med stor fagkompetanse som har forsvunnet ut av døra her den siste tida. Disse er det ikke så lett å erstatte på kort tid. Samtidig opplever jeg at det har vært manglende dialog mellom ansatte og ledelsen. Vi må få til en løsning på denne situasjonen så raskt som mulig slik at vi er klare til sesongstart i juni, mener Trones.

- Ønsker ro og enighet

Selv har hun vært med på oppbyggingen og utviklingen av parken siden den spede begynnelsen. Nå frykter hun mye av det positive som er skapt kan bli ødelagt.

- Vi må snarest komme til ro og enighet. Popularitetsmessig var vi i full fart mot å bli en nasjonal attraksjon. Nå trenger vi motiverte ansatte med kunnskap og kompetanse slik at vi kan fortsette den stigningen vi har hatt, sier Trones.

Forestillingene med Rebella Heks blir ikke lenger å se i Namsskogan familiepark. Foto: LEIF ARNE HOLME

Situasjonen under kontroll

Destinasjonsdirektør i familieparken, Joe Halvard Braseth, beskriver den siste tiden som hektisk. Han hevder imidlertid at situasjonen er under kontroll.

- Vi har nettopp ansatt en ny vedlikeholdsleder som starter i mai. Vi har også ansatt en ny dyreansvarlig som er her to dager i uka foreløpig, men som starter for fullt i juni. Jeg har selv bedt Mattilsynet om å komme hit fordi vi vil få bekreftet at det slett ikke er noen akutt fare for dyrevelferden. Vi ser frem til besøket og finner de noe som ikke er bra, så skal vi fikse det umiddelbart, sier Braseth.

Håper å spille på samme lag fremover

Et eksternt selskap har nylig gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse som ledelsen håper skal bidra til at konfliktnivået senkes betraktelig.

- Rapporten fra denne undersøkelsen kommer i neste uke og den vil danne grunnlaget for å komme oss videre. Kommunikasjon er alltid vanskelig i bedrifter, men vi jobber hele tida med å bli bedre på dette. Å få ting på bordet er bra, men vi kan ikke fortsette med gammelt gruff. De ansatte her har alle et sterkt eierskap til bedriften og vi håper vi ender opp med å spille på samme lag alle sammen. Det må vi få til om vi skal nå målet vårt om å bli verdens beste familiepark, sier Braseth.

Mattilsynet kommer på besøk til Namsskogan familiepark etter at ledelsen ved parken selv ba dem om å få et dyrevelferdstilsyn.

- Ingen dramatikk

Parken har til sammen cirka 140 dyr med smått og stort. Mattilsynet bekrefter at de vil besøke familieparken i neste uke.

- Vi reiser ut på tilsyn når vi får bekymringsmeldinger eller når vi blir spurt om det. Parken er et av våre vanlige tilsynspunkter, så det er ingen dramatikk i dette. Vi drar dit for å vurdere helt vanlige dyrevelferdshensyn, sier avdelingsleder i Mattilsynet i Namdalen, John Bjarne Falch.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter