Bygningsrådet sa onsdag ja til at at det kan etableres et nybygg på halvøya mellom Dybdahls Veg og Torbjørn Bratts veg i Trondheim. Dermed skal de to gamle byggene, hvor blant annet Bunnpris er, rives.

- De to bygningene som står der i dag er overmodne for riving. I utgangspunktet vil vi sammen med Trym Eiendom ha et felles stort bygg på hele eiendommen. Primært for å få en splitter ny Bunnpris-butikk, men kun det er lite aktuelt så vi bygger også oppå butikken, sier daglig leder i I.K. Lykke Eiendom AS, Tor Arne Moe.

LES OGSÅ: Bunnpris-Lykke har inngått forlik med næringsmiddelgigant

2100 kvadratmeter

Per Knudsen Arkitektkontor AS har som plankonsulent på vegne av forslagsstiller I.K. Lykke Eiendom sendt inn reguleringsforslaget til Trondheim kommune. Bygget er på cirka 8500 kvadratmeter, inkludert parkeringskjeller på 2100 kvadratmeter. Planen legger til rette for et nybygg i fire etasjer, med tilbaketrukket femte etasje, over en sokkeletasje. I første etasje planlegges altså Bunnpris, mens det er tenkt kontorer i etasjene over. I sokkel planlegges forretning/næringsvirksomhet.

- Vi har tidligere forsøkt å bygge boliger, men det har kommunen sagt nei til. Så det blir næringsutleie, sier Moe.

2019

Han er ikke sikker, men mener bygningene er fra 50-tallet, og at det har vært Bunnpris siden tidlig 90-tall. I tillegg er det i dag blant annet en pizzarestaurant og regnskapsbyrå.

- Når er nybygget klart?

- Først må vi ha tilstrekkelige andel leietakere, cirka 70-80 prosent, for å sette i gang. Vi håper det blir oppstart første halvdel 2019, sier Moe.

Misfornøyd med utseende

I bygingsrådet gikk forslaget enstemmig gjennom. Men varaordfører Ola Lund Renolen hadde et lite hjertesukk:

- Når jeg ser skissene synes jeg det er synd at det ikke gjøres finere, og mer arkitektonisk spennende. Men jeg er veldig positiv til at det gjøres grep, for det er mildt sagt stort forskjønningsforhold i området, sier han.

Slik ser planområdet ut fra lufta. Det er de to byggene som har rød ring ring rundt seg som skal rives.
Dette er bygget som skal rives. Foto: Richard Sagen
Skisse på nybygget sett forfra. Foto: pka ARKITEKTER