Politiet stoppet fredag ettermiddag en bilfører på E6 ved Asphaugen, like nord for Steinkjer. Bilen han kjørte trakk en henger lastet med to rundballer.

- Det var en patrulje som lå bak bilen, og de synes hengeren så litt sliten ut, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Trøndelag politidistrikt.

Klokka 13.34 ble bilen stanset av politiet.

Det meste var galt

Politiet tilkalte også inspektører fra Statens vegvesen for å vurdere den trafikkfarlige ekvipasjen.

- Dette var ren galskap. Rammen på hengeren var allerede bøyd etter tidligere overbelastning. Hjulskjermene var også kappet, trolig fordi dekkene hadde tatt oppi skjermene tidligere. Lasten var to rundballer på 600 kilo hver. Den ene var ikke sikret i det hele tatt og den andre var veldig dårlig sikret, forteller trafikkinspektør Steinar Vist.

- Må vekk fra veien

Bilen som trakk hengeren var heller ikke dimensjonert for den 1600 kilo tunge hengeren som hadde 300 kilo overlast. I tillegg var dekkene på hengeren veldig slitt og det hele kunne ha endt i katastrofe, mener Statens vegvesen.

- Hadde et hengerdekk eksplodert med denne usikrede lasten kan man jo tenke seg til hva som kunne ha skjedd. Slikt må vi bare få vekk fra veiene, mener Vist.

Patruljen fra politiet beslagla førerkortet til mannen i 50-årene.

De kappede hjulskjermene på hengeren kunne tyde på at overlast har vært ganske vanlig for denne hengeren. Foto: Statens vegvesen

Mer å lese

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

LES OGSÅ: - De kommer seilende, de er livsfarlige