NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik fusjonerte i 2016.

Ennå pågår arbeidet med å samkjøre studietilbud.

- Vi synes det er veldig hyggelig og kjærkomment at departementet anerkjenner at fusjonen ikke er noe som gjennomføres i løpet av ett år, sier rektor Gunnar Bovim.

- Fusjonen pågår fortsatt intensivt ved NTNU. Vi driver samkjøring av store studietilbud, med utgangspunkt i den beste kvaliteten fra tidligere tilbud. Vi lager studietilbud som er mer spennende i hele NTNUs bredde.

Har høye ambisjoner

Iselin Nybø (V), minister for forskning og høyere utdanning, sier fusjonen har gitt mange muligheter, men at den også krever ressurser.

– Derfor bidrar regjeringen med ekstra penger til NTNU. Vi har høye ambisjoner for Norges største universitet. Fusjonen har gitt større og mer robuste fagmiljøer, og styrker utdanningene og forskningen. Disse pengene skal bidra til å gjennomføre sammenslåingen, og styrke NTNU som kunnskapsinstitusjon, sier Nybø.

Strukturreformen førte til at Norge gikk fra 33 statlige universiteter og høyskoler til 21.

Ikke flyttepenger

Siden 2015 har NTNU fått 67 millioner ekstra til fusjonsarbeidet. Fusjonen har imidlertid en langt høyere pris når man inkluderer kostnader med flytting og ombygginger.

Det gjelder spesielt flyttingen av lærerutdanningen til Kalvskinnet, ingeniørutdanningen på Kalvskinnet som skal flytte til Gløshaugen og samfunnsøkonomimiljøet som skal fra Dragvoll til Elgeseter.

Kan sprenge budsjettet

Fusjonspengene fra departementet er småpenger sammenlignet med hva det koster å samlokalisere miljøer fra «gamle» NTNU og tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag. Disse kostnadene er penger NTNU forskutterer for det store campusprosjektet.

NTNUs budsjett for samlokalisering er 415 millioner. Universitetsavisa skrev denne uka at NTNU står i fare for å sprenge budsjettet, og noe flytting fra Kalvskinnet til Gløshaugen er stilt i bero.

Flytting: Ingeniørutdanningene på Kalvskinnet skal flyttes til Gløshaugen, men samlokaliseringen truer med å sprenge NTNUs flyttebudsjett, melder Universitetsavisa. Foto: Terje Visnes, adressa
Pengene skal styrke kvaliteten, mener statsråd Iselin Nybæ (V). Foto: Svein Inge Meland