I helga er han én av rundt 45 stykker som deltar i RC-stevnet i Nidelvhallen i Trondheim, hvor to av klassene også er en del av Norgesmesterskapet. Han er kun ett år unna å være gammel nok til å delta i NM-klassene, som har en aldersgrense på 13 år. Han ser uansett frem til ei helg med stor fart og spenning.

- Jeg er usikker på hvordan det kommer til å gå, men det blir nok artig, fastslår 12-åringen.

Skal ta igjen pappa

Gjemble, som kjører for Innherred RC, har kjørt radiostyrte i flere år. Han har selv ikke noe godt svar på hvor interessen kom fra, men det kan godt tenkes at far Roy Magne, som også driver med det samme, har litt av æren. Pappa hjelper til med mekking på bil når det trengs.

Alexander Gjemble begynte tidlig å kjøre radiostyrte biler. Til neste år er 12-åringen gammel nok til å delta i NM. Foto: Mariann Dybdahl

De kjører foreløpig ikke i de samme klassene, men Alexander håper han allerede fra neste år kan klare å ta innersvingen på pappa Roy Magne. Da skal de konkurrere sammen.

- Jeg tror pappa er best av oss nå, men jeg tar han igjen ganske snart, sier han selvsikkert.

Den eldre utgaven Gjemble nekter på ingen måte for at det er sannsynlig.

- Vi får se. Det er ikke utenkelig at han allerede i sommer er hakket hvassere. Han har utviklet seg veldig bra så langt, erkjenner han.

- Skal ha det morsomt

Stig Tore Svee fra Trondheim RC-bilklubb er litt ferskere i gamet. Han begynte å kjøre for et par år siden, da han måtte gi seg med kjelkehockey. Etter 18 sesonger på landslaget i kjelkehockey måtte han finne seg noe annet å gjøre.

- Jeg jobber som tekniker og synes derfor mekanikken i bilene er morsomt. Det er mye å passe på, og alt skal stemme for at det skal gå bra. Så er det selvsagt morsomt å kjøre med andre. Det er noe helt annet enn å kjøre radiostyrte biler alene, forteller han.

Stig Tore Svee har drevet med radiostyrte biler i rundt to år. Det ble hobbyen hans etter 18 sesonger med kjelkehockey på landslaget. Foto: Mariann Dybdahl

Vanligvis kjører han på Nordset i Klæbu. Nå er forholdene litt større, da banen for helga er rigget til i Nidelvhallen. Ambisjonene for helga er klare.

- Jeg skal ha det morsomt, det er alt jeg tenker på. Det hadde selvfølgelig vært artig å gjøre det godt, men konkurransen er såpass heftig, sier han.

Stevneleder for helga, Asbjørn Valsø, forteller at helga først og fremst handler om trivsel, selv om det er en konkurranse inne i bildet.

- Det er et lite miljø, men det er veldig godt. Det er like mye det sosiale folk kommer hit for som konkurransen. Det blir ei bra helg, konkluderer han med.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.