Det er i et Facebook-innlegg lensmann i Værnesregionen, Arne Henrik Ulvin, forteller om det de mistenker å være påsatte branner ved flere skoler i Stjørdal. Han ber nå om hjelp fra publikum.

- Vi jobber ut ifra at det er noen som står bak. Mest sannsynlig er det snakk om en mindre gjeng med unge ungdommer. Vi har så langt ikke kommet så mye lengre i etterforskingen, og trenger hjelp fra noen som måtte ha kjennskap til dette, sier han til Adresseavisen.

Ved to skoler

Det er ved Ole Vig videregående skole og Fosslia skole branntilløpene har vært. Senest natt til lørdag ble også en brann påsatt ved Monsberga, et friluftsområde satt opp av frivillige på dugnad.

- Brannen der kan ikke ha oppstått av seg selv. Det er et område som ikke er så mye brukt på kveldstid og om natten, så vi har ikke mye informasjon å gå på. Vi ber derfor alle som måtte vite noe om å ta kontakt med politiet på våre ordinære numre.

- Vi er helt sikre på at det er noen som vet noe, om det så er foreldre eller øvrig ungdom, fortsetter han.

Minst tre branner

Det skal være snakk om minst tre branner i tiden etter påske. Så langt har det ikke vært fare for spredning.

- Den siste brannen er i et friluftsområde, så der har det ikke vært fare for spredning til bebyggelse. Når det gjelder skolene har det så langt gått bra, men om det tar ordentlig fyr i noen containere der, så kan det fort spre seg, sier Ulvin.

Alle brannene har skjedd innen en radius på én kilometer.

Politiet kan man nå via telefon 02800.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.