- Jeg har ikke sendt denne meldingen, og jeg vet ikke hvem som har gjort det. Det viktigste nå er at personen som har sendt meldingen gjør opp for seg, varsler fra, og opptrer voksent. Alle kan gjøre en feil, og dette blir for dumt, sier Holberg til Adresseavisen.

Han er bosatt i Trondheim, men er fra Smøla. Han var med på hytteturen i Storlien som en venn av Borten Moe og flere av de andre som var på turen.

Det var forrige onsdag Nationen publiserte at forsvarspolitsk talsperson for Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, fikk en melding hvor det sto «Vi har lyst på fitta di». Meldingen kom, ifølge Nationen, fra tidligere statssekretær Morten Søbergs Facebook-konto. Han beneker at han står bak, noe Navarsete tror han på.

Borten Moe: - Jeg er skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem

- Navarsete fortjener ikke dette

Ola Borten Moe skrev tidligere tirsdag et innlegg på Facebook hvor han navnga alle som var med. Han er klar på at den som har gjort det må stå frem.

«Jeg forstår svært godt at meldingen oppleves som belastende og krenkende for Liv Signe Navarsete. Ikke minst med tanke på fersk historikk og settingen den kom fra. Hun fortjener en uforbeholden unnskyldning fra den som er i posisjon til å gi den. Etter en uke i norsk offentlighet er det stadig flere som blir dratt ned i søla. Alle som var på tur heftes ved dette. Ikke minst eier av telefonen. Men også partiet som sådan. Både som nestleder og som deltaker på turen er jeg svært lei meg for dette. Dette er det ingen som fortjener, aller minst Liv Signe Navarsete. Jeg er også skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem. I tillegg til en overmoden unnskyldning til Navarsete er dette et tillitsbrudd i en kameratgjeng jeg ikke vet hvordan skal håndteres.», skriver han.

- Lavmål

Holberg støtter Borten Moe, sier det nå er på tide at personen som har gjort det, står frem:

- Meldingen representerer et lavmål i både form og innhold. Jeg har aldri møtt eller snakket med Navarsete, og har aldri jobbet eller hatt verv i Sp. Jeg synes dette er dypt beklagelig overfor Navarsete, men det kaster også skygger over mange personer, meg selv inkludert. Det er på tide at denne personen står frem, og tar ansvar, sier han.

Jarle Holberg Foto: Privat

- Ukomfortabelt

- Har du snakket med alle som var på festen?

- Jeg har hatt kontakt med de fleste, og oppfordret til at den som har gjort det, står frem. Dette er uansvarlig. Man setter folk som ikke har noe med dette å gjøre i en vanskelig situasjon, sier han.

- Hvordan er det å bli navngitt i en slik sak?

- Det var avklart med meg på forhånd. Dette er ukomfortabelt. Samtidig har jeg ingenting å skjule, jeg har som sagt ikke sendt meldingen. Det er nå på høy tid at den som har sendt meldingen også har full åpenhet om forholdet, og melder fra om dette til generalsekretær i Sp, Knut M. Olsen, sier han.

Han sier han selv har vært i kontakt med Olsen.

- Jeg har gjort mitt for å bidra. Men det er ikke lett ettersom jeg ikke vet hvem det er. Uansett, det viktigste nå er at personen som har sendt meldingen gjør opp for seg, varsler fra, og opptrer voksent. Alle kan gjøre en feil, og dette blir for dumt, sier han.

- En person lyver

Aftenposten har vært i kontakt med flere av de andre deltakerne. Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram svarer at de ikke vet hvem som skrev meldingen.

Sp-rådgiver Jostein Grande avviser overfor Aftenposten kategorisk at det var han som sendte Facebook-meldingen. Han sier også at han har snakket med alle tilstedeværende på festen i Storlien og at alle benekter kjennskap til meldingen.

– Jeg har snakket med alle som var til stede, og samtlige nekter for å ha sendt meldingen, sier Grande, som mener det er én person som lyver.

Verken fylkesvaraordfører i Trøndelag, Tomas Iver Hallem (Sp), tidligere statssekretær i Kommunaldepartementet og tidligere leder i Senterungdommen, Erlend Fuglum, eller Sps fylkessekretær Rune Hjulstad sier de sto bak, eller vet hvem som sendte meldingen.

Det har ikke lyktes Adresseavisen eller Aftenposten å få tak i den siste deltageren fra turen.