De to svigerinnene gikk onsdag tur fra Rotvoll til Korsvika i Trondheim.

- Det var sykt mye hundebæsj. Det ligger overalt langs stien, forteller Beate Dahn. Snøen er borte fra den populære turløypa. Nå dukker søpla opp etter å ha vært skjult i vinter.

- Det er bedre at folk bare lar hunden bæsje i naturen, enn at de pakker den inn i plast og lar det ligge. Jeg blir sjokkert og frustrert over folk, sier Beate Dahn.

Fire fulle bæreposer

Hun og svigerinnen, Sonia Bansal Dahn, plukket fire fulle bæreposer med søppel på turen. Den siste ble full av hundeskitt da de kom over posene som lå delvis gjemt i buskaset i en sving i den bratte bakken ved Korsvika.

- Vi er en svært miljøbevisst familie. Derfor hadde vi med oss fire tomme bæreposer slik at vi kunne plukke søppel mens vi gikk tur, forteller hun.

- Vi kunne sikkert ha plukket med oss mer hundebæsj også, men da var posene våre fulle, sier Beate Dahn. Hun forteller at familien er så miljøengasjert at de har en egen facebookgruppe der de diskuterer bærekraft.

Litt av funnet: De to svigerinnene tror kanskje de har funnet det hemmelige «kaste hundebæsjpose-stedet» på Ladestien. De er sjokkert og frustrert over å finne så mye hundebæsj, innpakket i plast.

Les også kommentaren til Kari Hovde: Pant flaska - redd ei ku

Overrasket over mengden

- Vi var forberedt på at vi kom til å finne søppel, men det var overraskende at vi fant så enormt mange poser med hundebæsj.

Siden de var på jakt etter søppel, så de seg rundt langs stien. De så hundebæsjposer hele turen, men det var først da de nesten hadde kommet til Korsvika, de fant det de kaller for det hemmelige stedet for å kaste de svarte plastposene. Da de hadde plukket med seg 30 poser, hadde de ikke plass til å ta med mer.

- Jeg vet at det ikke gjelder alle hundeeiere, men jeg klarer ikke å forstå hundeeiere som først pakker bæsjen inn i plast, og så kaster hele posen fra seg. Dette er et problem mange steder. Hundeeierne må ta ansvar for å plukke opp etter seg. Ellers burde de ikke ha hund, sier Beate Dahn.

Les også kronikken: Vi må tenke stort om plast i havet