Om skoletimen var kjedelig vites ikke, men tre elever ved ungdomstrinnet på Røros skole fikk seg en ubehagelig overraskelse da de lekte med stikkontakten i et klasserom tirsdag ettermiddag. Nødetatene ble varslet i 13-tida.

- De var nok litt for nysgjerrige, og fikk strøm i seg da de puttet to blyanter inn i en stikkontakt. De gjorde det én etter én, og alle fikk strøm i seg, sier politistudent Heidi Nordkvelde ved Røros lensmannskontor til Adresseavisen.

- Sendt til legevakt først

Det var Nea radio som først omtalte saken.

- De ble litt redde etter å ha fått strøm i seg, og nødetatene ble varslet. Politi og ambulanse dro til skolen, og de ble fraktet først til Røros legevakt før de rutinemessig ble overført til Tynset sykehus, forteller Nordkvelde.

Hun forteller at det står bra til med alle tre, og at det er vanlig prosedyre å overvåke unge mennesker som får strøm gjennom kroppen i ett døgn.

- Det var ikke noe galt med det elektriske anlegget, og dette handlet om ren nysgjerrighet. Vi håper at ingen gjør det igjen, sier hun.

Lærere ved skolen er informert om det som har skjedd. Saken er ferdig fra politiets side, men Nordkvelde kommer med en sterk oppfordring til slutt:

- Ikke putt gjenstander i stikkontakter, sier hun.

Koblet fra strømmen og strømmåleren i fjor høst – likevel kommer det strømregninger

- Uforsvarlig lek

Avdelingsleder for ungdomstrinnet ved Røros skole, Birgit Riddervold, forteller at episoden kan karakteriseres som uforsvarlig lek.

- Inni blyantene er det ikke så mye bly, men en medelev hadde sagt til dem at det kunne være farlig å få strøm i seg, og mente det var lurt å ringe legevakt, sier hun.

Riddervold sier videre at ambulanse og politibil i skolegården på Røros er et uvanlig syn, og dermed fikk nok elevene litt mer oppmerksomhet enn de hadde sett for seg.

- Det ble nok litt større enn de tenkte. Men de er tilbake på skolen og er i god form, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter