- Vi var veldig spente etter at vi økte med 14 prosent i fjor. Vi er veldig godt fornøyd med at det ble en vekst på nivå med landsgjennomsnittet i år, sier prorektor Hanne Solheim Hansen.

Nord universitet er inne i en prosess med å vri flere fag over fra halvt- og helårsenheter til bachelorgrad-studier.

Helse er populært

Søkningen til sykepleie både i Levanger og Namsos er meget god. I Levanger er det tre søkere per studieplass. Vernepleie i Namsos har hatt en vekst på 67 prosent, mens farmasi har gått en del ned. Namsos starter paramedicutdanning i høst med 200 søkere til 30 plasser.

De blågrønne fagene ned havbruksdrift og ledelse, naturforvaltning, husdyrvelferd er populære blant søkerne til Nord universitet. 50 søkere konkurrerer om 35 studieplasser på naturforvaltning i Steinkjer, mens økonomi og administrasjon går litt ned.

Lærer i pluss

Grunnskolelærerutdanningen i Nord har 325 søkere og har økt. I Levanger ligger lærerutdanningen 1.–7. på nivå med fjoråret, mens 5.–10. trinn har en pen økning. Solheim Hansen sier at de har godt håp om å fylle alle plassene på gunnskolelærer.

– Lærerutdanningen er viktig for både regionen og universitetet, sier prorektoren.

Søkningen til barnehagelærerutdanningen på Levanger er nesten doblet. I Stjørdal kan trafikklærerutdanningen i Stjørdal skilte med 2,85 søkere per studieplass.

Mange vil lære om husdyrvelferd.