- Vi blir ferdige med å dekke til haugen i løpet av uka. All snøen vi lagrer i år er produsert. Det betyr at kvaliteten skal være god og gi en fin start på skisesongen til vinteren, sier driftsleder, Idrett, park og skog i Trondheim kommune, Vidar Finnland.

Snødungen, som består av om lag 23 000 kubikk snø, skal i løpet av uken være dekket av en halv meter flis. Mens snøen er produsert i anlegget i Granåsen, er flisen hentet fra Selbu.

I løpet av uken skal hele snødungen være dekket av flis.

Les også: Derfor vokser denne snøhaugen i Granåsen nå

- Vi komprimerer snøen godt for å unngå luftlommer. Det hindrer smelting. Samtidig ligger haugen på en lun og skyggefull plass. Dette skal berge starten på neste vinter med tanke på skiaktivitet i Granåsen, sier Finnland.

GEIR TØNSET (ARKIV)

Sannsynligvis vil mannskapet i Granåsen starte med utkjøring av snø i løypenettet i november.

Les også: Folk har møtt opp for å se på maskineriet som sørget for åpning en dag tidligere enn planlagt

- Vi må finne riktig tidspunkt i samarbeid med brukerne av anlegget. Dette skjer som regel i et møte på høsten. Det er om å gjøre å unngå at vinteren er i gang når vi kjører snøen ut i løypenettet. Det er dumt om vi lager skiløyper folk starter å bruke og så blir det mildt og et opphold i skigåingen før vinteren setter inn for alvor, sier Finnland.

Les også: – Det ville sett rart ut uten snøproduksjon nå

«Snøgruppen» møtes to ganger årlig – i mai og i oktober. Ved behov innkalles det også til et evalueringsmøte i januar.

Dette er 3. året Bydrift lagrer snø nede på den store sletta i Granåsen.

To gravemaskiner fra Søbstad entreprenør jobbet onsdag med å dekke til den svære snødungen i Granåsen.

- I vinter fikk mannskapet mer enn nok snø å jobbe med da vinteren var snørik. Og det er utrolig artig for oss å se at løypene brukes av toppidrettsutøvere, barnehager, mosjonister og kretser og lag, sier Finnland.

Les også: Her skulle det vært to kilometer med skiløype 1. november