Det er valgkomiteen som har innstilt overfor eierne at Gunnar Bovim skal velges til ny styreleder i foretaksmøtet 3. mai.

Det har bølget kraftig rundt Innovasjon Norge i vinter. Forrige styreleder, Per Otto Dyb, forsøkte å sparke adminstrerende direktør Anita Krohn Traaseth. Han beskyldte henne for å skape konflikter og splittelse i stilliingen. Dyb var selv vraket som styreleder, men trakk seg før tiden i protest mot det han oppfattet som utidig innblanding fra næringsministeren.

Godt kjent

Nå ligger det an til at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen får en mann han kjenner meget godt og går godt overens med som styreleder i Innovasjon Norge. I de fire årene under den første Solberg-regjeringen var Torbjørn Røe Isaksen kunnskapsminister. Isaksen fulgte NTNU tett, med store prosesser som fusjonen og den store campussaken.

Nok å holde på med

I tillegg til å være rektor for Norges klart største universitet, er Gunnar Bovim også styreleder for Oslo Universitetssykehus, landets største. Det var også stor uro i universitetssykehuset i forkant av at Bovim tok over. Nå får han i tillegg får en ny sentral styrelederposisjon.

Jørand Ødegård Lunde har vært konstituert i stillingen etter at Dyb fratrådte.

- Skaper resultater

I innstillingen er det blant annet lagt vekt på Bovims «brede samfunnsforståelse fra krevende lederposisjoner innenfor forskning, utdanning og helse, og hans omfattende erfaring og kompetanse knyttet til organisasjonsutvikling og omstillingsprosesser».

- Gunnar Bovim har mye kunnskap fra relevante områder, og har evne til å skape resultater, sier ekspedisjonssjef Toril Johansson i avdeling for høyere utdanning, forskning og internasjonalt arbeid i Kunnskapsdepartementet.

Styreleder ved NTNU, Svein Richard Brandtzæg, har også anbefalt rektor å takke ja til vervet, melder NTNU.

Den forrige styrelederen ønsket at styret skulle vurdere direktør Anita Krohn Traaseths stilling. Foto: Kjell A. Olsen