Fredag kveld, 20. april, rykket nødetatene ut til en brann i en enebolig i Vassbotna på Høylandet. Ifølge brannvesenet var eneboligen overtent da de kom til stedet, og boligen ble totalskadd. Brannen ble rapportert slukket like før midnatt. Boligeieren, en mann rundt 60 år, ble meldt savnet etter brannen.

Sendte krimteknisk hund

Det ble sendt kriminalteknikere og krimteknisk hund fra Trondheim til brannruinene lørdag morgen. Senere på formiddagen ble det gjort et funn.

- Hunden fant en omkommet person i brannruinene, og det ble også gjennomført en teknisk undersøkelse for å prøve å avdekke årsaken til brannen, sier lensmann Erling Lundstadsveen i Overhalla og Høylandet.

Mandag ble den omkomne personen obdusert.

- Vi vil forsøke så langt det er mulig å få identifisert vedkommende. Enten ved hjelp av DNA eller andre metoder som politiet bruker for å gjøre en sikker identifisering, forklarer Lundstadsveen.

Stor belastning: Politiet forteller at det er tungt for pårørende å vente på den endelige identifiseringen.

- Stor påkjenning

Foreløpig har ikke politiet fått noe svar fra rettsmedisinerne.

- Det kan være tidkrevende å få en endelig identifisering, og dermed eventuelt frigi navnet. Jeg har løpende dialog med pårørende til huseier, sier lensmannen.

Sannsynligheten for at det er huseieren som har omkommet i brannen, er stor, og det er ingen andre som er savnet i området.

- Det er en veldig stor påkjenning for pårørende å ikke få et endelig svar. Jeg vil tro dette prioriteres høyt, sier han.

Politiet har ingen indikasjon på at det har skjedd noe straffbart, og det vil bli gjennomført avhør med naboer og eventuelle vitner til brannen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter