Marte Løvik, frontfigur for Senterpartiet i Trondheim, sier at det har vært en tøff tid, for henne, men først og fremst for hennes venner i Moe-familien. Løvik er også venn med Ola Borten Moes kone, Anna Ceselie Brustad Moe.

- Det sitter en mann på Skjefstad som har det veldig vondt. Og det er feil at det skal være slik, for man kan ikke dømme kollektivt. Jeg stoler fullt og helt på Ola, sier hun og understreker:

- Som gruppeleder har jeg ingen sanksjoner mot Ola. Jeg stoler på det han sier og ønsker han hjertelig velkommen tilbake til bystyregruppa når han er klar for det.

Les saken der Ola Borten Moe navngir de andre hyttedeltakerne og uttrykker sin skuffelse og forbannelse over at den skyldige ikke har meldt seg.

Onsdag ved midnatt går fristen som partileder Trygve Slagsvold Vedum har satt for den ansvarlige for den grove sex-meldingen til å melde seg. Torsdag vil partiet, slik det ser ut, anmelde saken.

- Ta vare på familien

Løvik sier at hun forstår godt at Ola Borten Moe midlertidig trådte til side som første nestleder.

- Det tror jeg handler om det massive medietrykket. Han er nødt til å ta vare på familien og seg selv.

- Så du tror han kan komme tilbake for fullt igjen som nestleder?

- På et eller annet tidspunkt må vi bli ferdige med saken. Det er vel ikke veldig sannsynlig at politiet prioriterer ressurser på en politietterforskning. Og hvis ingen tar dette ansvaret som de skulle tatt, må vi på et tidspunkt likevel gå videre. Ola er valgt fram til neste landsmøte, det er ingen grunn til at han skal tre tilbake permanent fra den rollen, sier Løvik og understreker at denne varslingssaken ikke er en varsling om en person, men om en handling.

- Og vi vet ikke hvem som har utført handlingen, til forskjell fra andre varslingssaker, poengterer hun.

- Skader mest internt

- Hvor ødeleggende tror du det kan bli hvis ingen står fram?

- Tiden vil vise det. Jeg ser jo at fylkesleder i Finnmark sa i Adressa at saken ikke ville skapt slike reaksjoner i Nord-Norge. Jeg tror flere tenker som han. Men den største skaden er internt i partiet, spesielt for de elleve som er involvert - Liv Signe inkludert.

- Kan saken få konsekvenser for de andre tillitsvalgte som var med på turen?

- Det kan jeg ikke tenke meg at det vil. De vil fortsette i sine verv. Vi suspenderer ikke folk på mistanke, sier hun.

- Tror ikke på hevn

Løvik tror også at noe av bakgrunnen for at saken er blitt så stor, er den bitre maktkampen mellom Ola Borten Moe og Liv Signe Navarsete.

- Det er naturlig at den saken hentes fram. Men jeg tror ikke dette var et felles angrep på henne. Og jeg tror Liv Signe på det hun sier at det for hennes del ikke handler om hevn.

- Hvordan skal saken avsluttes?

- Liv Signe kan si at nå går vi videre. Jeg sier ikke at hun skal eller bør gjøre det, men hun kan gjøre det. Hvis det blir slik at vi ikke får vite hvem dette er, må vi akseptere det, og vi som parti må klare å leve med det.

Ola Borten Moe ønskes hjertelig velkommen tilbake som medlem av Sps bystyregruppe i Trondheim - og som nestleder i partiet. Her på talerstolen i bystyret. Foto: Adresseavisen, Christine Schefte