Det var på formiddagen 5. desember i fjor at en lastebil frontkolliderte med en taxi på fylkesvei 714 på Krogstadøra. Drosjesjåfør Arild Helge Jensen (51) fra Frøya omkom som følge av skadene han ble påført i ulykken. Den tragiske hendelsen skjedde da han kjørte syketransport med to passasjerer fra Frøya, som skulle til sykehus.

- Fikk skrens

Kriminalteknikere fra politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe gjorde undersøkelser på ulykkesstedet etter ulykken. Ulykkesgruppen har levert sin ulykkesrapport til Hemne og Snillfjord lensmannskontor, og det lokale politiet er nå så godt som ferdig med etterforskningen av ulykken. Politibetjent Gjermund Bjørkøy ved lensmannskontoret, opplyser at de snart vil sende saken til en politijurist i politidistriktet med forslag om henleggelse.

- Vi mener det ikke er noen grunn til å laste lastebilsjåføren for det som skjedde. Han har vitnestatus, sier Bjørkøy.

Den dagen ulykken skjedde, var det slapseføre og drosjesjåføren fikk skrens før ulykken, mener politiet.

- Drosjesjåføren kom i slapset og fikk skrens. Han prøvde å rette opp, men fikk ikke bilen i retur før han traff lastebilen. Ifølge ulykkesrapporten fra Vegvesenet var farten lav på begge kjøretøyene, sier Bjørkøy.

Skader på drosjens tak

Fordi taxien traff det ene hjørnet på lastebilen fikk kjøretøyet en kraftig tak-skade, noe som igjen førte til det fatale resultatet, mener politiet.

- Sjåføren døde av skadene og det var takskaden på kjøretøyet som påførte ham disse, sier Bjørkøy.

De to passasjerene i drosjen, i henholdsvis i 80- og 50-årene, ble også skadd i ulykken. Politiet har kun fått avhørt den ene av disse, opplyser Bjørkøy.

Kollegaer møttes

Dagen etter ulykken ble det tent lys og lagt ned blomster utenfor Frøya taxisentral. I tillegg møttes Arild Helge Jensen kollegaer for å bearbeide hendelsen med kommunens kriseteam til stede.

Etter ulykken ble det tent lys og lagt ned blomster utenfor Frøya taxisentral der den avdøde Arild Helge Jensen jobbet. Foto: Ronny Dybdahl Teigås

- Der fikk de satt ord på det som har skjedd, bearbeidet inntrykk og tanker. Kollegene er under kontinuerlig oppfølging fra både kriseteamet og oss i Trøndertaxi. De er preget av sorg, de har jobbet tett sammen og blir selvfølgelig veldig berørt. Etter ulykken skal de selv ut og gjøre den samme jobben i det samme området. Da blir man tankefull, sa organisasjonssjef i Trøndertaxi, Bjørn Ellingsen til Adresseavisen etter ulykken.

Jensen var både taxisjåfør og styremedlem i Frøya taxisentral. Ifølge lokalavisen Hitra-Frøya etterlot Jensen seg to voksne sønner og en datter.