- Ola valgte selv å trekke seg midlertidig. Nå må han selv vurdere om han vil komme tilbake, sier Arnstad til Adresseavisen.

Senterpartiet vil ikke forfølge noen i meldingssaken fra Trøndelag. Det bestemte partiets sentralstyre seg for torsdag formiddag.

Stor belastning

- Det veldig sørgelig at vi ikke har vært i stand til å finne ut hva som er skjedd. Det er en stor belastning for alle involverte og berørte. Men nå må vi erkjenne at vi ikke kommer til bunns i saken, og må gå videre, sier Arnstad til Adresseavisen.

Ola Borten Moe valgte på suspendere seg selv fra vervet som nestleder og medlem av sentralstyret i partiet.

Arnstad vil ikke gi partikollegaen fra Trøndelag råd om hva han skal gjøre i det videre.

- Nei, det er ikke min rolle. Ola Borten Moe er valgt av landsmøtet til å sitte i i sentralstyret og være nestleder. Dette valgte han selv å trekke seg fra midlertidig. Nå må han selv vurdere om han vil komme tilbake, sier Arnstad.

Fornuftig vedtak

Arnstad mener sentralstyret gjorde et fornuftig vedtak. Ingen av trønderne som var på hyttetur blir straffet for sjikanemeldingen som ble sendt partikollega Liv Signe Navarsete.

Diskuterte ikke Vigdenes

Etter det Adresseavisen forstår, var det et enstemmig sentralstyre som torsdag morgen konkluderte og stilte seg bak vedtakene i meldingssaken.

Like etter at partiet kalte inn til sentralstyremøte i dag, ble det i går kjent at tidligere leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, i 2013 varslet Statsministerens kontor om oppførselen til daværende politisk rådgiver Ivar Vigdenes og måten hans sjef, daværende olje- og energiminister Ola Borten Moe håndterte denne saken på.

Både Vigdenes og Borten Moe deltok på hytteturen som meldingen til Navarsete var sendt fra.

Sp-leder Trygve Vedum sier til NRK at sentralstyret ikke diskuterte denne saken.

– Det er en helt annen sak. Jeg er glad for at den tidligere lederen i Natur og Ungdom skriver at den saken er avklart mellom Vigdenes og henne. Det er det viktigste i slike saker, sier han.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes sier han ikke vil kommentere sentralstyrets beslutning.

- Jeg har sagt det jeg har å si i denne saken, skriver han i en SMS til Adresseavisen.