Hvordan flytter man en stor betongbru over en rundkjøring? Det får du se hvis du trykker på videoen øverst i denne artikkelen.

Adresseavisen var nemlig på plass med videokamera da en splitter ny gang- og sykkelveibru ble flyttet på plass over Harald Torps veg på Tiller natt til fredag 4. mai.

Flyttet av selvgående plattformtrailere

Brua er bygget på den andre siden av rundkjøringen. Dette blant annet for å ivareta sikkerheten for trafikantene i byggeperioden, ifølge en pressemelding fra Trondheim kommune.

Etter at siste buss hadde passert rundkjøringen rett over midnatt, ble brua kjørt på plass ved hjelp av et jekkesystem og fire selvgående plattformtrailere.

Under ser du en skisse av bruas reiserute.

Foto: Illustrasjon fra Sarens/Trondheim kommunes pressemelding

- Gikk som planlagt

Det var spesialfirmaet Sarens som sto for selve flyttetransporten, natt til fredag.

Anleggsleder Olav Kalvå fra totalentreprenør Søbstad var også på plass, og han oppsummerte flyttingen slik - litt utpå morgenkvisten:

- Vi er i rute tidsmessig og alt har gått som planlagt. Vi er kjempefornøyde.

Kan bli åpnet i september

Det er Trondheim kommune som er byggherre for den nye gang- og sykkelbrua. Den har en prislapp på rundt 7,5 millioner kroner, men det er ikke kommunen som tar regninga. Den overlates nemlig til boligutbyggerene i området.

- Brua betales av boligutbyggerne i området, etter en finansieringsavtale som ble inngått før utbygging startet. Brua utgjør en liten del av en infrastrukturpakke med veger, vann og avløp, avfallssug, parkområder og skiløyper i Tiller Øst, sier prosjektleder i veiavdelingen i kommunalteknikk Trondheim kommune, Arve Remmen.

Kommunen regner med å kunne åpne nybrua for gående og syklende til høsten.

- Slik det ser ut nå kan vi åpne brua for trafikk i september. Det tar litt tid fordi vi i tillegg skal bygge en tre meter høy støttemur i naturstein, få på plass nye gang og sykkelveier, samt oppgradere den lokale bussholdeplassen, sier Remmen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.