På dagsprogrammet under Bakkefestivalen lørdag kom det 1400 personer, mens det var rundt 700 som kjøpte billetter til konsertene på kvelden, forteller festivalsjef Jon Vu-Yen Nguyen.

- Det kom 1,5 ganger flere til dagsprogrammet, men på kveldsprogrammet kom det ikke like mange som i fjor. Vi fikk utelukkende positive tilbakemeldinger både i går og i fjor, så jeg vet ikke hvorfor det kom færre på kvelden. Vi var jo heldige med været, sier Nguyen, som håper å arrangere Bakkefestivalen for tredje gang neste år.

- Vi skal jobbe hardt for det, sier Nguyen.

- Skjedde ikke noe

Han startet festivalen sammen med en kamerat i fjor, for å få mer liv i bydelen.

- Jeg har bodd i Trondheim i sju år, og da jeg flyttet til Møllenberg skjønte jeg at det ikke skjedde noe her. Det var ingen arrangementer her. Jeg er selv en ivrig festivalgjenger og hobbymusiker, sier Nguye.

Arrangørene ønsker det blir en årlig kulturfestival, som skaper liv på Møllenberg og bidrar til økt kunnskap om bærekraftighet og miljøvern.

- Vi prøver å gjøre miljøkampen til en positiv opplevelse, og ikke ha pekefinger, sier Nguyen.

Festivalsjef Jon Vu-Yen Nguye arrangerer Bakkefestivalen for andre år på rad lørdag.

- Vil samle alle

Arrangørene bak festivalen ønsket å samle alle, både dem som har bodd på Møllenberg lenge, og leietakere som studenter som ikke bor her så lenge.

- Det er mye studenter her og hyblifisering som skaper motpoler. Vårt mål er å samle alle, sier Nguyen.

Det  var rundt 100 personer som jobber med festivalen.

- Foregår lite her

Leder av den nystartede Møllenberg og Rosenborg velforening, Jon-Arild Johansen, holdt appell da festivalen åpnet.

Han synes det er bra at det arrangeres festival på Møllenberg.

- Det er strålende. Det er lite som foregår på Møllenberg, det er ingen initiativ som dette fra før. Da vi skulle stifte velforeningen i fjor, måtte vi ut av bydelen for å finne lokaler. Det finnes ikke bydelskafé en gang, sier Johansen.

En kartlegging Adresseavisen gjorde i vinter viste at halvparten av boligeierne i trehusbebyggelsen på Møllenberg ikke bor i husene selv, men leier ut. Mange har vært kritiske til hyblifiseringen på Møllenberg og Bakklandet, som er Nordens største sammenhengende område med verneverdig trehusbebyggelse.

Venstre vil ha tiltak for å kontrollere hyblifiseringen.

Etter appellen plantet Johansen og en representant fra Bakkefestivalen en einerbusk. Den skal være et symbol for at Møllenberg igjen skal spire og gro.

På dagtid er Bakkefestivalen et familiearrangement og gratis. Da var det mulighet til å spille basse, Mikrogartneriet viste hvordan du kan dyrke ingredienser til maten selv og barna kunne bygge lekebil.

Leder av Møllenberg og Rosenborg velforening, Jon-Arild Johansen, holdt appell da Bakkefestivalen åpnet lørdag formiddag. Foto: TERJE SVAAN

- Ønsker unik stil

Stine Mari Olsen hadde tatt turen til Trondheim med barna Agnes (2,5) og Aksel (1).

- Det er kjempebra. Det er først gang jeg er her. Jeg har delvis vokst opp i området, ved Rosenborg skole. Det er fint at det er noe for ungene også, sier Olsen.

Onkel Adrian Olsen hjalp Agnes (2,5) med å bygge lekebilen, som kunne kjøre på bilbanen på Bakkefestivalen.

Prisløs som til vanlig har butikk i Brattørgata, var også med på festivalen. De selger brukte klær og redesign.

- Festivalen er perfekt for oss, med fokus på gjenbruk og miljø. Vi driver også med klesfiksing. Hvis folk har klær de vil fikse, kan de komme hit og få hjelp og tips. Vi selger også redesign, sier Sophia Johansson.

Hun forteller at Prisløs lager skjørt, bukser og bomberjakker.

- Det er unge voksne som handler hos oss. Det kommer også stadig flere ungdommer, fordi de ønsker en unik stil, sier Johansson

På festivalen står de sammen med Yhasyme, som driver med redesign. Ane Eriksen Weiseth forteller at de syr dameklær av gamle gardiner og sengetøy.

Gjenbruksbutikken Prisløs solgte gjenbruk, redesign og gå syråd under Bakkefestivalen. Fra venstre: Ane Eriksen Weiseth, Ivar Djurhus og Sophia Johansson.

Konserter på kvelden

Øverst i Bakkegata hadde studentradioen Revolt direktesending fra festivalen.

De to venninnene Tora Landrø og Nathalie Backe som bor på Tyholt, hadde med seg småbarna Liv og Mathias på festivalen.

- Jeg har ikke vært her før. Vi går ofte gjennom området her, og dette er en god idé. Det er trivelig, sier Landrø.

Backe har vokst opp ikke langt unna Møllenberg, på Rosenborg.

- Det er positivt at ting skjer på Møllenberg også. På Bakklandet har man mange arrangementer, sier Backe.

De to venninnene Tora Landrø og Nathalie Backe hadde med seg barna Liv og Mathias på festivalen.

Foruten aktiviteter, ble det solgt kortreist mat og drikke fra lokale aktører under festivalen.