Grethe Aasved er 63 år og kommer fra stillingen som administrerende direktør i det private sykehuset Aleris der hun har vært i ti år. Den nye sykehusdirektøren kommer til Trondheim med solid utdanning og ledererfaring.

- Vi er veldig fornøyd med ansettelsen, sier styreleder Anne Breiby ved St. Olav.

- Vi søkte etter en samlende, synlig og resultatorientert leder, og mener vi har fått det.

- Var ikke i tvil

I en pressemelding sier Aasved:

– Da stillingen som administrerende direktør ved St. Olavs hospital ble aktuell, var jeg ikke i tvil. For meg er det viktig at jeg kan identifisere meg med målet - hvor man vil - og det gjør St. Olavs hospital. Visjonen om fremragende behandling for våre pasienter og tankegangen om å se helsetjenesten under ett er noe jeg virkelig tror på. For meg må jobben være mer enn det arbeidet som skal utføres, det må være et samfunnsoppdrag der jeg kan gi alt. Her ligger det virkelig til rette for å få til å gjøre en god jobb.

Hun trekker også fram det nære samarbeidet mellom St. Olav og NTNU med kort vei fra forskning til klinikk.

- Jeg er overbevist om at dette er svært viktig for å nå visjonen om fremragende behandling, i tillegg til at det legger grunnlaget for god rekruttering av dyktige fagfolk. I en kunnskapsbedrift som St. Olav er det medarbeiderne som er nøkkelen til suksess, og ikke minst den innovasjonskraften som ligger i å involvere og dele kunnskap.

Solid bakgrunn

Aasved er utdannet fysioterapet, lege og psykiater. I tillegg har Aasved en master i managment. Hun har legepraksis fra flere sykehus på Østlandet og lederbakrgunn også fra legemiddelfirmaet Pfizer.

Grethe Aasved har også vært leder for Yngre legers forening, visepresident i Den norske legeforeningen og generalsekretær for den europeiske legeforeningen.

Den nye sykehusdirektøren kommer opprinnelig fra Snåsa og har barn og barnebarn i Trondheim.

- Det blir veldig spennende. Vi gleder oss virkelig, sier styrelederen. Hun er også fornøyd med at den nye sjefen kommer fra det private helsevesenet.

Den nye sykehusdirektøren starter senest 1. oktober. Rune Wiseth fortsetter som konstituert direktør fram til det.

Spente ansatte

Det var mange spente sykehusansatte utenfor møterommet før det ble kjent hvem som var ansatt. Det ble spekulert i det ene navnet etter det andre, og de ulike kandidatene ble vurdert opp mot hverandre.

Stillingen som administrerende direktør på St. Olav har vært ledig etter at Nils Kvernmo før jul trakk seg etter åtte år i stillingen. Søknadsfristen var opprinnelig 20. mars, men ble forlenget én måned. Sykehusstyret var ikke fornøyd med søkertilfanget da den første søknadsfristen gikk ut.

Det var seks søkere til stillingen som sykehusdirektør etter Nils Kvernmo. Blant dem var det tre kvinner og tre menn. De tre kvinnene ville ikke at det skulle offentliggjøres at de sto på søkerlisten.