Det var ikke vanskelig å få øye på soltilbedere i Trondheim tirsdag ettermiddag. Vinterhvite kropper i shorts og bikini var det mange av i parken ved Lademoen kirke. Og noen hadde rukket å bli litt rødligere i huden enn andre.

Les også: Meteorologene lover tørr 17. mai over hele Norge

Solbrent

- Det er litt smågodt å kjenne at jeg er solbrent. Det er verdt det, sier Synne Flo Rottem. Sammen med studievenninnen Camilla Gimse har hun for første gang i år tatt med seg bøkene sine ut i parken ved Lademoen kirke for å lese og sole seg. Og etter et par timer i sola hadde de begge fått en ganske annen hudnyanse enn da de kom.

- Jeg har fått skikkelig rødfarge, det har stekt litt for godt. Solkremen smurte jeg bare inn i ansiktet, jeg glemte ryggen i dag, sier Synne flirende og understreker at det er helt greit å kjenne at det steker litt. Det har ikke vært for mange av slike dager i Trondheim hittil i år.

Nesten solbrent

- Vi tar litt oftere pauser fra lesingen når det er så fint, men du verden så herlig det er å være ute og kjenne at solen virkelig varmer, supplerer Camilla.

Litt lenger bort i parken har Steffen Sakrisvold slått seg ned med en bok. Han er også student, og etter teinten i huden å dømme har heller ikke han vært mye utendørs i år.

Steffen Sakrisvold tok med seg bøkene ut i parken for å ta en lesekt utendørs, fremfor på biblioteket.

- Det blir nok dager på biblioteket, så det er utrolig deilig å kunne ta en lesedag ute. Jeg har litt solkrem i ansiktet, og kjenner at jeg burde ha tatt på litt på skuldrene og på leggene også, sier Steffen.

Les også: Full sommer tirsdag: Temperaturen stiger 15 grader

Ganske brun

Johan Hind tok seg fri fra jobben i dag for å benytte finværet til å mure ferdig to portstolper. I bar overkropp, for første gang i år. Og han har blitt litt brun i løpet av dagen.

- Det ble ikke solkrem, men steinstøv som beskyttelse i dag, sier han smilende og legger til at han vet ikke helt om det er å anbefale mot stekende solstråler.

Johan Hind benyttet det fine, varme været i Trondhem til å mure ferdig to portstolper.

- Jeg håper å bli ferdig i løpet av dagen i dag, for dette trenger en viss varme for å tørke raskt. Vi skal ha konfirmasjon så jeg tenker at nå må jeg få det ferdig, sier Hind.

Kan bli solbrent

I godt drive opp Lade Allè treffer vi Håvard Breivik i bar overkropp og shorts. Han har sekk på ryggen med fiskestang.

- Hvor har du tenkt deg?

Håvard Breivik på vei til Ladekaia for å fiske i det fine, varme været.

- Jeg skal treffe en kompis på Ladekaia for å fiske litt.

- Skal du bade?

- Det er ikke planlagt. Vi får se. Jeg har faktisk varmt tøy i sekken i tilfelle det blir kaldt, men det ser jo ikke sånn ut, akkurat, sier Håvard smilende. Han er medisinstudent og dro en time tidligere fra forelesningene i dag for å nyte det fine været.

- Er det første gang du er ute og jogger i bar overkropp i år?

- Det er faktisk første gang jeg er ute og løper i bar overkropp overhodet i Trondheim, sier Håvard.

- Det er fristende å spørre en medisinstudent om dette, har du husket solkrem?

- Det har jeg ikke. Så lenge jeg ikke blir brent går det fint.

- Og du tror ikke du blir det?

- Vi får se, sier han flirende, og jogger videre.

Ingen tvil om at sommervarmen kom til Trøndelag tirsdag. Studentene Magnus Haveland (fra venstre), Eirin S. Aasebøstøl, Une Aas og Ivar Sjømæling Andresen nyter en øl på gressbakken på Festningen.
Ingen tvil om at sommervarmen kom til Trøndelag tirsdag. Studentene Magnus Haveland (fra venstre), Eirin S. Aasebøstøl, Une Aas og Ivar Sjømæling Andresen nyter en øl på gressbakken på Festningen.