«De tomme setene i salen på Heimdal viser tydelig at misnøyen med Støre stikker dypt i Trondheim og Trøndelag.»

Det skrev Adresseavisens kommentator Harry Tiller etter at partilederen snakket om veien til valgseier 2019 under et møte på Heimdal videregående skole mandag. Støre var invitert av Trondheim Ap, sammen med Heimdal, Kolstad og Flatåsen Arbeiderlag.

Les hele kommentaren her: Jommen sa jeg paradis

Seks av 28 i bystyret

Tiller beskrev det som oppsiktsvekkende at et partimøte med partilederen ikke mobiliserte flere av de lokale partitoppene. Han talte kun seks av Arbeiderpartiets 28 bystyrerepresentanter.

Men hvor var da toppene, mens lederen snakket?

Tore O. Sandvik, fylkesordfører:

- Jeg skulle gjerne vært der, for Kolstad er en bra bydel. Men jeg var på russedåpen på Thora Storm videregående, som dere skrev om.

Tore O. Sandvik (Ap).

- Er det ikke rart at ikke flere av toppene var der?

- Jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende at dere mener jeg skulle nedprioritert den russedåpen. At dere - ved kommentator Harry Tiller - kommer med konspirasjonsteorier er et større problem for Adresseavisen enn det er for meg.

- Er det et signal på misnøye at så få Ap-topper møter på et partimøte med partilederen?

- Det er et signal på at norske journalister og kommentatorer bruker for mye tid til å konspirere, og alt for altfor liten substans, svarer Sandvik.

Sandvik, som ikke fikk møtt Støre denne gang, forteller at partilederen var på flere arrangementer, som blant annet Ocean Week, samling i Byåsen kirke, og på NTNU, hvor han møtte representanter fra partiet underveis.

- Jeg har telefonnummeret hans, og får tak i ham når jeg trenger. Det er viktigere at han møter vanlige partimedlemmer på grasrota, enn oss han snakker med hele tida, sier Sandvik.

Kaffe med Ottervik

Han får støtte av ordfører Rita Ottervik. Hun var selv i Byåsen kirke, og hadde sågar Støre på kaffebesøk tidligere på dagen.

Ordfører Rita Ottervik.

- Ser man det ut fra ett møte, kan man konkludere som det Tiller gjør. Men vi var flere fra bystyregruppa som møtte Støre ved andre arrangement den dagen, så det er litt ensidig kommunikasjon, sier Ottervik.

Hun mener et av de viktigste oppdragene til Støre er å treffe vanlige folk på ulike arenaer for å få tilbakemelding. Nå fikk Støre møte studentlaget i tillegg til Ap-medlemmene på Kolstad.

- Overanalyserende

Sissel Trønsdal, gruppeleder i Ap:

- Da Jonas entret scenen på Heimdal satt jeg på et fly til Oslo. Tidlig tirsdag morgen var jeg med på en debatt om byutvikling sammen med representanter fra Oslo, Bergen og Stavanger. Det var kjempeinteressant, så der skulle Adresseavisen ha vært, sier Trønsdal.

Hun understreker at hun ville vært på Heimdal hvis hun ikke var på vei til Oslo.

les også: Ny måling: Sp holder stand til tross for sexmeldingsaken

Hanne Moe Bjørnbeth, leder i Trondheim Ap:

Hun sier hun er delvis sykmeldt, men gjerne skulle ha vært der.

- Men for min del handlet det om at kabalen ikke alltid går opp for å være med på alt. Det er nok litt overanalyserende fra Adresseavisen. Det er ingen protest eller motstand, sier hun.

Hanne Moe Bjørnbet.

Hektisk hverdag

Ferhat Güven føler seg ikke truffet av kritikken.

- Jeg hadde veldig lyst, men hadde ikke anledning. Det handler definitivt ikke om Jonas Gahr Støre og misnøye for min del. Hva andre tenker og gjør kan ikke jeg svare for, sier han.

Ferhat Güven (Ap) Foto: Sebastian S. Bjerkvik

- Hadde du prioritert annerledes med Trond Giske?

- Nei, sier han.

En som var der, Edvin Helland, sier nei, nei, nei på spørsmål om frafallet skyldes protest mot Støre.

Edvin Helland Foto: Jens Petter Søraa

- Vi må ha respekt for at folk er opptatt på andre arenaer. Det er mye som skjer med diverse tilstelninger på barnehage og skole, og en generell hektisk hverdag for mange. De som var der fikk en god opplevelse, og de som ikke var der får møte opp ved neste anledning hvis det passer, sier nestlederen i Trondheim Ap.

- Ville det vært det samme om det var Trond Giske som var der?

- Ja, det tror jeg. Dette handler om tid og mulighet, svarer han.